Vozio traktor u Futogu potpuno pijan: Imao 3,43 promila alkohola u krvi

Policijska uprava u Novom Sadu je, 1. decembra, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 360 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Vozio traktor u Futogu potpuno pijan: Imao 3,43 promila alkohola u krvi
Foto: 021.rs
Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača i četiri vozila, a zadržana su četiri vozača, dva zbog ponavljanja prekršaja, jedan zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a jedan zbog nasilničke vožnje.
Za nasilničku vožnju tereti se Veterničanin koji je, u Futogu, vozio traktor u stanju potpune alkoholisanosti, sa 3,43 promila alkohola u organizmu.
Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.
 
U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.
 
U istom periodu, na području Grada Novog Sada dogodile su se tri saobraćajne nezgode.
 
  • R

    04.12.2022 13:16
    R
    Ne znam da li to nalaz posle duvanja u aparat, ili nalaz nakon vađenja krvi.
    Aparati koji koristi policija jesu precizni, ali ako se pravilno koristi, jer čovek sa tolikim sadržajem alkohola u krvi teško da bi mogao da stoji a ne da vozi.
    Procenat alkohola prilikom duvanja najviše zavisi od toga kada ste konzumirali alkohol, jer ako ste potpuno trezni popili malu čašicu od 0,3 nekoliko minuta pre duvanja možete naduvati i 0,5 pa i 1 i više promila jer vam je dosta alkohola ostalo u ustima te je po pravilu potrebno da prodje 15 minuta od konzumiranja alkohola.
  • Mika

    03.12.2022 13:08
    Pijan vozio traktorče...
    Kad se seti šta ga čeka u narednoj poljoprivrednoj sezoni, nakupaca, prekupaca, falsifikovanog veštaka i sitnog šljunka u njemu, još je i dobar.
  • Miroslav

    02.12.2022 15:45
    Balans
    Kad bi mogao, on bi hodao ali ..... zbog toga mora da se vozi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika