Novosađanima šest godina i osam meseci zatvora za upad u stan na Limanu i udaranje vlasnika čekićem

Dvojica okrivljenih osuđena su u novosadskom Osnovnom sudu na šest godina i osam meseci zatvora zbog razbojništva počinjenog pretprošle godine u jednom stanu na Limanu 1, uz udarce čekićem u glavu.
Novosađanima šest godina i osam meseci zatvora za upad u stan na Limanu i udaranje vlasnika čekićem
Foto: Pixabay
V. Đ. (29), već osuđivan, protiv kojeg je još jedan postupak u toku, osuđen je na četiri godine zatvora i vraćen u pritvor, dok je M. Đ. (25), koji nije osuđivan i brani se slobode, osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, odlučila je predsedavajuća veća sudija Branka Popović, a prenosi Dnevnik.
Prema optužnici, okrivljeni su 6. februara 2020. godine oko podneva, u Fruškogorskoj ulici na 13. spratu zgrade, po prethodnom dogovoru, opljačkali oštećenog A. P. Sa zaštitnim maskama preko lica, oni su otišli do spavaće sobe u kojoj je spavao A. P, nakon što je M. Đ. razvalio ulazna vrata nogom, probudili ga i povlačenjem rukava izvadili iz kreveta. Kako bi savladao otpor, V. Đ. mu je zadao metalnim čekićem dva udarca u glavu i time naneo nagnječno-razderne rane, odnosno lake telesne povrede. Oborili su ga na pod, okrenuli na stomak, pritisli na leđa i tražili novac i dragocenosti. 
Pošto je ovaj rekao gde je novac, M. Đ. je uzeo sve pare iz novčanika - 3.000 dinara, iz druge sobe uzeo zvučnik vredan oko 3.500 dinara, laptop vredan oko 55.000 dinara i konzolu za video igre vrednosti oko 17.000 dinara, koje je stavio u torbu.
 
Dok ga je V. Đ. i dalje držao u istom položaju na podu i kolenom na leđima sprčavao njegov otpor, oštećenog je pozvao otac mobilnim telefonom, a V. Đ, držeći čekić u rukama u pretećem položaju, naredio mu je da se javi i kaže da spava, što je ovaj iz straha i učinio i prekinuo vezu.
 
Međutim, otac je ponovo pozvao, pa su obojica okrivljenih spakovali plen vredan preko 82.000 dinara i napustili stan, navodi se u optužnom aktu koji zastupa zamenik Osnovnog javnog tužioca Predrag Krstić.
 
Optuženi Novosađani su priznali krivicu, a za dela su navedeni dokazi u završnim rečima. Branilac prvookrivljenog V. Đ, advokat Petar Isakov, najavio je žalbu na kvalifikaciju dela i visinu kazne, a branilac drugookrivljenog na visinu krivične sankcije.
  • Sofija

    14.12.2022 23:33
    Ne sudite
    Podrska za mlade advokate. Sudije i tuzioci posle par godina sluzbe pomisle da su svaku pojedinost usavrsili i da rade bez greske. Zaboravljaju da mladi advokati mnogo vise i mnogo cesce citaju zakone i prate praksu. Ne moze neko biti negativno ocenjen samo zato sto radi svoj posao. Posecam vas da lekari lece i ubice i silovatelje pa im niko ne zamera (sto je normalno), a advokati su uvek na tapetu.
  • Mire NS

    14.12.2022 19:20
    Stvarno nije u redu, za prvo "delo", pa tolika kazna...!!!
    Pa, još je i priznao! Treba mu oprostiti(drugookrivljenom)...!!!
  • Milan Bijelic

    14.12.2022 17:07
    Odmeravanje kazne
    Za ovakav prepad i buđenje iz sna kazna od 2 godine i 8 meseci (4 meseca ispod zakonskog minimuma od 3 godine)? Od 3 do 10 godina je kazna za razbojništvo. Čime se rukovodio sud pri odlučivanju o meri sankcije? Ovaj drugi koji već ima dosije isto daleko bliži donjoj nego gornjoj granici, još bi da se žali. Nema ovde države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika