U januaru završetak suđenja za ubistvo u Temerinu

Suđenje B. J. (28) iz Temerina, okrivljenom za ubistvo oca u porodičnoj kući jula prošle godine, nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu.
U januaru završetak suđenja za ubistvo u Temerinu
Foto: 021.rs
Na glavnom pretresu ispitani su veštaci iz oblasti sudske medicine i neuropsihijatrije, kao i rođeni brat okrivljenog, piše Dnevnik.

Veštak za sudsku medicinu prof. dr Vladimir Pilija ostao je u celosti kod datog nalaza i mišljenja, obrazlažući povredu okrivljenog pre kritičnog događaja, kao i stručnjak iz oblasti neuropsihijatrije Vladimir Knežević, koji je dodao da je neophodno da se okrivljenom izrekne mera obaveznog lečenja od alkoholizma jer, uzimajući u obzir njegovo celokupno zdravstveno stanje, ukoliko ne bude podvrgnut lečenju postoji mogućnost ponavljanja krivičnog dela.

Brat okrivljenog A. J. ostao je pri ranije datom iskazu, dodajući da on oružje koje je otac posedovao nije video pre samog pretresa, već da je iz očevih priča čuo da ima punu kuću oružja.
 
Predsednica veća sudija Sanja Perić prihvatila je predlog odbrane da se u spise predmeta uvrsti potvrda o oduzimanju oružja iz kuće okrivljenog nakon kritičnog događaja, a naredno ročište zakazano je za 25. januar 2023. godine, kada se očekuje iznošenje završnih reči.
 
Prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Biljana Silađi, okrivljenom se na teret stavlja da je 25. jula 2021. godine u porodičnoj kući u Temerinu u Ulici Petra Drapšina u alkoholisanom stanju, nakon svađe i tuče, kuhinjskim nožem lišio života svog oca M. J, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.
 
Na početku dokaznog postupka okrivljeni je priznao delo koje mu se stavlja na teret i izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo.
 
Iskaz je dala i majka okrivljenog, navodeći da je njen muž godinama fizički i psihički maltretirao nju i decu, kao i da je stalno pio.
  • Pera

    20.12.2022 09:33
    3N
    Znači 15 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika