Suđenje Kontiću: Pregledani snimci, on tvrdi da su montirani, nudi 700.000 evra za ukidanje pritvora

Na nastavku suđenja Ivanu Kontiću okrivljenom za pokušaj ubistva Miljana Mandića i još dvojici okrivljenima za učestvovanje u tuči i pomaganje počiniocu puštani su snimci sa nadzornih kamera.
Suđenje Kontiću: Pregledani snimci, on tvrdi da su montirani, nudi 700.000 evra za ukidanje pritvora
Foto: 021.rs

Kontić je juče u više navrata tokom gledanja video zapisa prokomentarisao da je snimak montiran. Odbrana je ponovo tražila ukidanje pritvora Kontiću uz jemstvo od 700 hiljada evra, ali je sud to odbio, javlja Tanjug. 

Advokatica odbrane Zora Dobričanin Nikodinović je tvrdila da se njen klijent nalazi u pritvoru u "nehumanim i nepodnošljivim uslovima".

Nakon prikazivanja snimka, piše Dnevnik, Kontić je izjavio da se vidi da on nije započeo tuču i da je u medijima plasiran video snimak. 
 
"Vidi se da Miljan pomera ruke, noge i glavu, da nije bio u nesvesti. Vidi se i da, kada smo pali na zemlju, ja njega držim, ne udaram ga, a da mi on stavlja prste u oči i preko lica. Sve vreme mi preti. Videli smo i kako se ja borim sa njim i kako mi ide krv iz oka", izjavio je KOntić.
 
Naredno ročište zakazano je za 24. januar.
 
Podsetimo, prema navodima optužnice Kontić je pre dve godine ispred kladionice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu teško pretukao Mandića. Slučaj je pokrenut kada je u javnost dospeo snimak događaja. 
 
O. L. na teret se stavlja učestvovanje u tuči, a L. V. pomaganje počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.
  • Zemlja čudesa

    24.12.2022 01:08
    Odugovlačenje postupka
    Pozivanje na "montirani" snimak sa video nadzora je čisto zamajavanje. Svakome ko je ikada u životu video takav snimak upalo je u oči da postoji tajmer - datum i vreme. Svako muljanje se može primetiti i zato se i ne radi, osim kad nestanu dve minute sa rampe.
  • Moki

    23.12.2022 13:34
    Koki
    Pustite momka, on ce jos malo biti renomirani sns-poslanik u skupstini, i vi bas zakerate…:-)))
  • Maki

    23.12.2022 13:21
    700
    Ko to sve režira ?
    Pogodite ali iz prve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika