Presuda: Dve i po godine zatvora vozaču koji je usmrtio biciklistu kod Čeneja, pa pobegao

Šezdesetogodišnji S. C. iz Novog Sada osuđen je na objedinjenu kaznu od dve i po godine zatvora jer je krajem 2020. godine kod Čeneja usmrtio biciklistu, pa pobegao.
Presuda: Dve i po godine zatvora vozaču koji je usmrtio biciklistu kod Čeneja, pa pobegao
Foto: 021.rs

Kako piše Dnevnik, optuženi je u postupku u Višem sudu u Novom Sadu, koji je prošlog novembra počeo ispočetka, ostao pri ranijoj odbrani da ne priznaje krivično delo.

Tom prilikom su ispitani svedoci - policajci koji su radili uviđaj, a izjasnili su se i sudski veštaci.
Saobraćajci su na ročištu u novembru potvrdili da je tog 17. decembra uveče na licu mesta u travi pored kolovoza pronađeno crveno svetlo bicikla koje je još treperilo, kao i ručna bela lampa.
 
Veštaci, koji su izradili osnovne i dopunske nalaze, ocenili su na osnovu preračunate alkohemije da je okrivljeni, po psihijatrijskim merilima, bio u momentu događaja na samoj granici lakog i srednjeg stepena alkoholisanosti. Ukazali su i na to da je okrivljeni bio smanjeno sposoban da bezbedno upravlja vozilom, ali ne do bitnog stepena. 
 
Počinilac je, inače, izjavio da je prethodno popio nekoliko špricera, što mu nije navika da radi kad vozi, ali se osećao sposobnim za vožnju. Navodno, mislio je da je imao kontakt kolima sa srndaćem ili psom, a kad je primetio na ulazu u Novi Sad oštećenja na vetrobranskom staklu, javio je bratu iz Siriga da ode na to mesto događaja i proveri tragove o tome šta se desilo.
 
Odbrana je pokušala da, angažovanjem sopstvenog veštaka, iznese mišljenje da je biciklista sam kriv za svoju smrt, o čemu detaljnije možete da čitate OVDE.
  • zoki

    13.01.2023 21:29
    U Titovo vreme je bilo, pobegnes sa mesta nesrece automatski dobijes maksimalnu kaznu ( isto vazi i za izazivanje nezgode u alkoholisanom stanju ) . Tako treba i sada
  • Istinomer

    13.01.2023 12:47
    - Gosn sudija, ja inace ne pijem, prvi put probao spricer. Ne znam sta mi bi pod ove stare dane.
    - Jasno, to je olaksavajuca okolnost.
    - I mislio sam da sam udario srndaca.
    - Srndac je bio osvetljen?
    - Da, imao je i prednje i zadnje svetlo, kao novogodisnji irvas je sijao, a ja ne volim novu godinu.
    - Ni ja, evo 2 i po godine.

  • greh

    13.01.2023 12:39
    čišćenje
    Ko se stvarno kaje dođe i na sahranu, pa šta bude...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika