VIDEO: Pogledajte trenutak napada neofašista na novosadski lokal

Dve osobe su povređene u napadu maskiranih mladića na lokal "Crni ovan", u centru Novog Sada.
VIDEO: Pogledajte trenutak napada neofašista na novosadski lokal
Foto: 021.rs

U pitanju su mladići u svojim dvadesetim godinama, a kako je ispričao vlasnik "Crnog ovna" Bojan Šovljanski, koji je zadobio modrice od udaraca u napadu, oni su nosili fašistička obeležja na svojoj odeći.

Prilikom napada povređen je jedan od gostiju lokala, koji je zadobio posekotinu u predelu podlaktice. 

Maksirani neofašisti imali su navodno boksere, palice i mačetu. U trenutku napada, kod ulaza u sam lokal se nalazila i trudnica, koja je svedočila ovom incidentu.
 
Napadači su najpre upitali gde su srpske zastave, a nakon što im je rečeno da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju izlog i vrata, pokušavajući da uđu u "Crnog ovna".
 
 
Ovo nije prvi napad na ovaj novosadski lokal koji je prepoznat među antifašistima i u kom se održavaju aktivistički seminari, humanitarne akcije, te alternativni sajmovi.

Prema nezvaničnim saznanjima, do sada je privedena jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u napadu. O čitavom slučaju obavešteno je i tužilaštvo.

  • Branko

    17.01.2023 17:27
    @Novosadjanin
    Od celokupne sramote i situacije, ti komentarišeš što devojka ne reaguje...Trudna devojka, u šoku, je baš trebala da reaguje i da bude povredjena. Eto kako se relativizuje zločin i fašizam sa takvim tvojim mentalitetom. Jadni ovo društvo sa poluslepim rezonovanjem. Nisu bitne kapuljače, bitno je preko interneta ocrniti posmatrača, trudnu ženu...
  • Novosadjanin

    17.01.2023 07:29
    Zanimljivo
    Prilicno je zanimljivo da devojka sa psom stoji na metar i ne reaguje?! Ne verujem da je bas navikla na ono sto vidi.
  • Ns

    16.01.2023 22:22
    Ns
    Njih sve štiti država, na žalost živimo u kriminalnoj državi i svi nemo posmatramo. Onda nam za par godina prikazu na TV-u šta su radili i mi i dalje ćutimo iako znamo da je i dalje tako samo su novi klinci u pitanju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika