FOTO Obijen "Crni ovan": Treći napad u godinu dana, na udaru fašističkih organizacija

Lokal "Crni ovan", koji se nalazi u pasažu između Zmaj Jovine i Ilije Ognjanovića, obijen je u noći između nedelje i ponedeljka.
FOTO Obijen "Crni ovan": Treći napad u godinu dana, na udaru fašističkih organizacija
Foto: 021.rs

Obaveštenje o obijanju objavljeno je na društvenim mrežama ovog lokala, a ovu informaciju potvrdio je za 021.rs i vlasnik lokala Bojan Šovljanski.

"Ovo je treći put da je napadnut lokal u zadnjih par meseci od strane fašističke organizacije. Izlepljene su nalepnice Zentropa, to su sledbenici Hitlerove ideologije. Cepali su sve što ima veze sa antifašističkom borbom i slobodarskom ideologijom", kaže Šovljanski za 021.rs.

Dodaje da su počupali i ukrali reklamni materijal i cirade sa lokala. 
 
Kako se uverio reporter 021.rs na licu mesta, brava "Crnog ovna" je obijena, a na terenu su, danas oko podneva, bili i forenzičari koji su uzimali otiske.
 
 
Inače, ovo nije prvi napad na prostorije "Crnog ovna". U junu ove godine, napadnuti su lokal i članica koja je zaključavala klub. Pre toga je lokal napadnut 10. decembra 2021. godine. 
 
Na pitanje da li je bilo epiloga kada je reč o prethodnim napadima, Šovljanski kaže da policija nije rešila ove slučajeve.
 
"Čak kada je napadnut jedan naš prijatelj i kada su mu pokidali majicu oni su ga pitali kakvu je majicu imao. Kada je rekao da je imao 'Antifa' majicu, oni su mu rekli da je bolje da je imao hrvatsku zastavu nego to. Tako da, jasno nam je da neke ozbiljnije istrage verovatno nije ni bilo", naveo je on.
 
Na društvenim mrežama pozvani su Novosađani da pomognu da se sanira šteta nastala na ovom kultnom novosadskom mestu uplatom na račun 205-9001018425504-96.

"Crni ovan" je mesto susreta uživalaca subkulture, umetnika i velikog broja kućnih ljubimaca i uličnih životinja. Ovde se se održavaju sajmovi alternativnih delatnosti, organizuju benefit događaji, govori o aktivizmu, sluša kvalitetna muzika, pomaže napuštenim životinjama i uživa u hladu velikog starog javora. U Novom Sadu je poznat i kao "antifašistički lokal". 

  • Levo desno

    05.10.2022 17:17
    Isti ocin
    Svi sve znaju,a prazna glava. Sada se kuka i trazi pomoc,a ako niste imali do 1000 dindzi mesecno za osiguranje lokala od vandalizma i kradje-onda nista.
  • Tamo 'vamo

    03.10.2022 17:59
    Smrt fasizmu
    Pare komunizmu
  • D

    03.10.2022 17:40
    Evo da vam čiča kaže. Ova vlast umesto ta smiruje tenzije, pred evrntualni svetski rat, ona ih raspiruje te ćemo imati građanski rat unutar svetskog, kao i prošli put. To je tako. Živjeli, svako dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti