Za sukob nožem i oklagijom u Petrovaradinu: Jednom učesniku pet godina zatvora, drugom šest meseci

Pedesetogodišnji L.J. iz okoline Bele Crkve, koji ima boravište u Novom Sadu, osuđen je na pet godina zatvora za pokušaj ubistva prilikom sukoba u jednom stanu u Petrovaradinu.
Za sukob nožem i oklagijom u Petrovaradinu: Jednom učesniku pet godina zatvora, drugom šest meseci
Foto: 021.rs (arhiva)

Drugi učesnik tog sukoba, 61-godišnji V.Dž, koji se tereti za nanošenje lake povrede u prekoračenju nužne odbrane, osuđen je na šest meseci zatvora, piše Dnevnik

Ove presude, izrečene posle ponovnog suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, iste su kao i one sa prvog, a suđenje je ponovljeno jer je Apelacioni sud usvojio žalbe branilaca.

Prvooptuženom se stavlja na teret da je, u stanju teškog pijanstva, sa više od tri promila alkohola u krvi, nakon svađe i fizičkog sukoba, pokušao kuhinjskim nožem da ubije drugookrivljenog.
 
On mu je, prema optužnici, zadao tri uboda nožem u grudi i trbuh, nakon čega mu je ovaj uzvratio s dvadesetak udaraca oklagijom u glavu.
 
Do sukoba je došlo 29. aprila 2020. godine, u Mažuranićevoj ulici, u kući u kojoj je V.Dž. bio podstanar. 
 
Prvooptuženi će i dalje ostati u pritvoru, dok se drugooptuženi brani sa slobode.
  • Tako nekako

    19.01.2023 16:45
    Slazem se sa tvojim stavom, i ja bih da se uvede da ako sam napadnut da smijem ubiti covjeka.
    Ovdje se radi o tome da kad ga je pretukao oklagijom i kad je vidio da ovaj vise ne pruza otpor, morao je stati. To je to "prekoracenje nuzne odbrane". Da se zaustavio onda kad ga je savladao bio bi oslobodjen. Mada, znam, adrenalin toliko skoci da niko od nas ne bi bio u mogucnosti o tome razmisljati u tom trenutku.
  • Jovan

    19.01.2023 13:23
    Ko je tu više normalan?
    Čekaj malo, budeš napadnut i izboden nozem i ne smeš da se braniš, već samo da sačekas da te dokrajce? Fale li ovde neke informacije, ili mi živimo u zoni pomračenja sudskih umova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika