Vozač se nagodio s tužilaštvom i priznao krivicu: Dve i po godine za smrt pešaka

Nenad Nikolić (22) iz Gložana, okrivljen za izazivanje prošlogodišnje saobraćajne nesreće u Čelarevu, u kojoj je pijan usmrtio pešaka, osuđen je na dve i po godine zatvora.
Vozač se nagodio s tužilaštvom i priznao krivicu: Dve i po godine za smrt pešaka
Foto: 021.rs

Sudija Višeg suda Vidoje Mitrić prihvatio je sporazum optuženog s tužilaštvom, piše Dnevnik.

Njemu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od dve godine od pravnosnažnosti presude.

Optuženi je na otvaranju pretresa prošle godine u oktobru izjavio da je razumeo optužnicu i da priznaje delo u celosti, a potom se izvinio porodici nastradalog.
 
Prema optužnici, okrivljenom se pripisivalo da je delo počinio 6. januara prošle godine oko 21.30 časova, upravljajući "micubiši lanserom" brzinom od 50 kilometara na sat sa 1,54 promila alkohola u krvi. 
 
Navodno, dok se sagnuo da uključi radio, umesto da drži pažnju usmerenu na kretanje Ulicom Svetozara Toze Markovića, prednjim desnim delom udario je pešaka Dušana Trninića koji se kretao u istom smeru kao i okrivljeni, zajedno sa svojom suprugom, jedno pored drugog. Naneo mu je višestruke povrede zbog kojih je pešak preminuo na licu mesta.
 
Optuženi je bio u pritvoru do 17. marta prošle godine, koji mu je zamenjen zabranom napuštanja stana, a 13. septembra ova mera mu je ukinuta, a to vreme će mu se uračunati u izrečenu kaznu.
  • Baka

    31.01.2023 21:09
    Strasno
    Strasno, kad izadje opet ce nekog ubiti, sudija ga nagradio i dao vetar u ledja....Drzava pala na ispitu, sudstvo nulaa...
  • Dragan

    20.01.2023 22:06
    Koliko bi dobio da čoveka nije usmrtio nego od njega napravio doživotnog invalida? Šest meseci? Zabranu da upravlja motornim vozilom nikako?
  • Dudule

    20.01.2023 21:19
    A dzepovi
    Da se preispitaju advokati i sudije koliko su stavili evra u dzep ,a pravda njima nije bitna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika