Iz dvorišta dvorca "Fantast" u Bečeju ukrali opremu za konjarstvo

Novosadska policija je uhapsila dvojac iz Srbobrana, zbog sumnje na krađu opreme za konjarstvo.
Iz dvorišta dvorca "Fantast" u Bečeju ukrali opremu za konjarstvo
Foto: Pixabay
Sumnja se da su A. B (25) i R. P. (24) juče provalili u Veterinarsku ambulantu u dvorištu dvorca "Fantast" u Bečeju i ukrali opremu za konjarstvo.
Operativnim radom, policija je, istog dana rasvetlila ovo krivično delo i pronašla osumnjičene, kao i ukradene stvari koje su vraćene vlasnicima.
A. B. i R. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bečeju.
  • Коментатор

    23.01.2023 13:52
    Брука
    То што су момци покрали је ништа а гарант ће робијати. А то што је цео дворац украден нико не одговара, како то? Практично они су украли већ украдено. Мислио сам да ће власт имати слуха за правду па ће вратити породици Дунђерски све што су им комунисти узели и покрали али ништа од тога, не враћају ником ништа само одузимају шта, год могу!
    Иван који је први коментарисао је сасвим у праву, срамота је што не знамо ништа о најбогатијој породици тог времена, он каже у Војводини али верујем да су били међу првих десет у Европи, Свету! А код нас се више зна за Богаташе белосветски који нису били ни близу господину Богдану Дунђерском који је био најбољи трговац тог времена и могло би се ући у траг свему што је имао, ништа није стекао преваром или крађом већ све на поштен начин, бар сам ја тако чуо од старих Војвођана и чуо сам да је многима помогао!
  • Иван

    20.01.2023 16:09
    Толико се мало зна!
    Пре свега дворац се није звао Фантаст, већ се звао салаш Богдана Дунђерског. После су комунисти дали назив Фантаст. Са салаша се крало од момента када су у њега ушли комунисти па све до данас. Тестамент, као последња воља Богданова, до данас није испоштован, јер то комунистима није било у интересу. Све вредне ствари и иметничке слике са салаша су украдене. Чак је комунистичка власт имала идеју да сруши капелу коју је Богдан саградио, а Урош Предић осликао иконостас, у којој је требао и Предић бити сахрањен, да сруше и да на том место, од све Богданове земље коју је оставио, саграде трафо станицу. Уз одређене интервенције из породице са овом будалаштином се стало, али је иконостас добрим делом покраден из капеле. До данас Богданова тестаментална жеља није испоштована. Данас владају неки други комунисти, а једно им је заједничко, отети туђе, красти, газити, лагати, бахатити се итд. Многи свашта пишу о породици, али толико мало знају да је то срамота. Воле да измишљају разне сензације о породици да би што пре продали своја површна писанија, али нису ни свесни колико не знају и колико глупости напишу без истраживачког рада. Свако да себи за права да пише о другоме, да измишља, додаје, одузима, умањјује, омаловажава, а да и сам није вредан да било шта напише о најбогатијој српској породици у Војводини. Они су сву своју имовину држали у својој земњи, нису је износили у иностранство. Били су велики иноватори у индустрији, пољопривреди и трговини. Све су комунисти одузели...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika