Nastavljeno suđenje osmorici za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Iskaze dali veštaci

U nastavku suđenja osmorici mladića zbog prebijanja trojice u Laze Telečkog pre skoro dve godine, dopunjene iskaze dali su veštaci.
Nastavljeno suđenje osmorici za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Iskaze dali veštaci
Foto: 021.rs

Veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, koji je veštačio povrede kod oštećenih i mehanizam povreda, izjavio je da se ni nakon dopunskog veštačenja ožiljka ne može bliže utvrditi konkretno povredno sredstvo ni izgled rana dok su još bile sveže. On je ranije pred sudom ukazao da se na osnovu medicinske dokumentacije ne može utvrditi dužina sečiva kojom je jednom od oštećenih, D.M. naneta ubodna rana. 

Dnevnik piše da je odbrana predložila i Viši sud prihvatio da se uradi i veštačenje prilikom kog će se uzeti u obzir stanje svesti okrivljenih, odnosno postojanje afekta, besa, straha ili ljutnje.
Prema optužnici, osmorica mladića iz Šida su 20. februara 2021.godine između 18.25 i 18.30 časova u Laze Telečkog prebili trojicu mladića, te remetili javni red i mir. 
 
Trojica okrivljenih B.D, L.M, N.B. terete se za pokušaj teškog ubistva, a okrivljeni M. M, M. M, V. S, D. N. i B. M. za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda na štetu trojice oštećenih.
 
Snimak brutalnog prebijanja koji je uhvatila nadzorna kamera objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je veliku pažnju javnosti.
  • Savatije

    02.02.2023 05:47
    Robija
    Svim okrivljenima min 8 godina zatvora zbog pokušaja ubistva.
  • s

    31.01.2023 14:29
    @lol
    Sine promašio si vest, ovo je druga tuča...
  • w/e

    31.01.2023 10:16
    lol
    "Pokusaj teskog ubistva."
    Bas me zanima ko prilikom pokusaja "Teskog ubistva" lomi laktove i ostavlja zrtvu da lezi na zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika