Za šest sati kontrole pešaka u Novom Sadu otkriveno 168 prekršaja

Za svega šest sati kontrole pešaka u Novom Sadu, saobraćajna policija otkrila je 168 prekršaja.
Za šest sati kontrole pešaka u Novom Sadu otkriveno 168 prekršaja
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako je saopštio MUP, u cilju unapređenja bezbednosti pešaka, saobraćajna policija sprovela je u petak akciju pojačane kontrole pešaka.

Akcija je bila usmerena na otkrivanje i kažnjavanje nepropisnog prelaska kolovoza na crveno svetlo, prelaska kolovoza van obeleženog pešačkog prelaza i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka.
MUP navodi da je u toku 2022. godine u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu poginulo devet, a povređeno 226 pešaka.
 
Dodaju da će pojačane aktivnosti na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja pešaka biti nastavljene i u narednom periodu na teritoriji grada Novog Sada, ali i okolnih opština.
  • Vlada

    25.02.2023 13:40
    Da su na istoj toj raskrsnici kontrolisali vozače, bukvalno na svaka 3 minuta bi mogli da uhvate nekoga ko jizleće desno na pešačku ili biciklističku stazu dok ljudi tuda prolaze. Što je najstrašnije, takvi divljaci u saobraćaju čak ni ne misle da rade nešto loše, evo ih ovde u svakom petom komentaru, savetuju nas da budemo oprezni i pažljivije prelazimo na zeleno da ih ne ometamo u divljanju...
  • 9

    25.02.2023 13:03
    Milice
    iz kog si dela grada da tu zaobilazim semafore ?
    Nikola ti je lepo objasnio , misliš li da si sa 1000 E
    dobila dozvolu za ubijanje jer se tebi žuri?
    Član 42. ZoBS .
  • stanje situacije

    25.02.2023 12:40
    @Milica

    Onog momenta kad se meni kao pešaku upali zeleno, ti kao vozač koji skreće ima da staneš dok mi ne prođemo. Ti se samo zaleći preko pešačkog, računajući da ćeš sve na njemu uplašiti da te propuste - ja znam da se neću toliko strašno provesti ako me zakačiš, ali za tebe ne mogu da kažem isto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika