Petoro pešaka oboreno u subotu posle podne na novosadskim ulicama

Deset osoba povređeno je u udesima koji su se u subotu dogodili u Novom Sadu, a polovina su bili pešaci.
Petoro pešaka oboreno u subotu posle podne na novosadskim ulicama
Foto: 021.rs
U Temerinskoj ulici, kod nadvožnjaka, oko 9.40h, došlo je do sudara kamiona i dva automobila.
 
Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj kaže za 021.rs da je u udesu povređena 68-godišnja žena.
Oko 9.45h, na Sentandrejskom putu, kod kružnog toka, u sudaru su povređeni 50-godišnja žena i mladići stari 20 i 18 godina.
Na Bulevaru Jaše Tomića, kod Lidla, oko 17.30h je oboren pešak, muškarac star 68 godina.
 
Još jedan pešak oboren je samo pola sata kasnije, kod Lidla na Bulevaru Evrope, a u pitanju je 20-godišnja devojka.
 
Ekipe Hitne pomoći su ovih šestoro povređenih, nakon zbrinjavanja, prevezle u Urgentni centar na hirurgiju.
 
Dvoje pešaka oboreno je skoro u isto vreme, oko 18.25h.
 
U Ulici Dušana Danilovića, kod vrtića, povređena je 12-godišnja devojčica, koja je, nakon ukazane pomoći, prevezena na Dečiju hirurgiju. U Ulici Živojina Ćuluma kod broja 10 povrede je zadobio 37-godišnji muškarac, kome je, nakon zbrinjavanja, dat uput za Urgentni centar.
 
Oko 20.30h, u Ulici Stefana Nemanje, automobil je izleteo sa puta i udario u banderu. U udesu je povređen 66-godišnji muškarac, kome je, nakon ukazane pomoći, dat uput za dijagnostiku u Urgentnom centru.
 
Pešak je oboren i oko 21.10h, u Ulici Bate Brkića, kod DM-a. Sedamnaestogodišnja devojka je, nakon zbrinjavanja, prevezena na Dečiju hirurgiju.

Teme

udes
  • Lanmi

    28.02.2023 11:09
    Vise po gradu i ne vozim osim ako bas bas moram. Bez obzira na uslove
  • g pen

    27.02.2023 13:17
    To su ovi vozaci sto ne koriste zmigavce, nemaju pojma o uslovu, na zuto daju gas kako bi jos samo oni da prodju, krecu na crveno koji momenat pre zelenog(narocito ovi sa sto treba da skrenu na uslov kako ne bi morali propustati vozila a ni pesake)... i naravno kriv im je parkiran kamion i prikolica sa kupusom van puta.
  • Nx

    26.02.2023 11:28
    Katastrofa
    Samo neko ko ne vozi uopste ili vikend vozaci mogu da se nalupetaju komentarima tipa 'padne kisa i Novosasjani ne znaju da voze'. Naravno da nisu isti uslovi kad imate kisu(oluju) plus mrak, mnogo je teze. Na retrovizorima i staklima ostaju kapljice vode koje ometaju jasan pregled puta, pogotovo po mraku i kada imate refleksiju od svetala drugih automobila(i od puta) od pozadi. Evo juce zamalo da udarim neku devojku na pesackom. Na semaforu zeleno, skrecem u levo, u sekundi se pojavljuje ispred mene. Ustopao sam na cm od nje. Bandere na raskrsnici pogasene, nema svetla ni za leka. Ona prica na mobilni. 15 godina vozim i nikad ni jedan prekrsaj. I naravno da bih da ja bio kriv u slucaju da sam je udario, ali treba uzeti u obzir da su nekada uslovi na putu dosta teski i da je stanje na nasim putevima vezano za signalizaciju i rasvetu katastrofalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika