Optužnica protiv Novosađana zbog tuče i napada na policajce od novembra čeka na potvrdu

Presuda O. S. (26) i D. P. (25) iz Novog Sada, kojom su osuđeni na jedinstvene kazne od po godinu i osam meseci zatvora, još nije postala pravnosnažna.
Optužnica protiv Novosađana zbog tuče i napada na policajce od novembra čeka na potvrdu
Foto: 021.rs

Kako je za list Dnevnik pojasnila portparolka novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović, presuda doneta dana 29. novembra prošle godine u krivičnom postupku nije postala pravnosnažna jer je odbrana na presudu uložila redovan pravni lek.

To znači da okrivljeni nisu upućeni na izdržavanje kazne zatvora, već se nalaze na meri zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Oni su završili na optuženičkoj klupi zbog tuče kod jednog ugostiteljskog objekta između Spensa i Promenade, a potom i u Kliničkom centru Vojvodine, odnosno zbog dva krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
 
O. S. se stavlja na teret da je 4. decembra 2021. godine izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i to ispred Tržnog centra Promenada, a obojici da su se nasilnički ponašali i u glavnom holu Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, gde su napali policajce koji su se tu zatekli zbog svog posla.
 
Obojica su navedena krivična dela, kako je obrazložila sudija Branka Popović, počinili u stanju smanjene sposobnosti da shvate značaj dela, ali ne do bitnog stepena usled alkoholisanosti. O. S. je imao 1,27, a D. P. 2,01 promil alkohola u organizmu.
 
Kao olakšavajuće okolnosti sud je cenio njihovu životnu dob i dosadašnju neosuđivanost, kao i to što oštećeni nisu podneli imoivinsko-pravni zahtev, a jedan od policajaca se nije pridružio krivičnom gonjenju.
 
U tuči koja se dogodila 4. decembra 2021. godine teško je povređen gost lokala S. M. (27) iz Veternika, koji je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. On je nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana prebačen na lečenje na Odeljenje grudne hirurgije Instituta u Sremskoj Kamenici. 
U trenutku kada je zadobio ubodne rane tik do srca, on je pokušavo da razdvoji sukobljene. Jedan od momaka iz obezbeđenja, videvši da je povređen, stavio ga je u automobil i odvezao u Urgentni centar.
 
Obojica okrivljenih su na glavnom pretresu 12. jula rekli da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret optužnim aktom.

Teme

tuča

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika