Potvrđena presuda od devet godina zatvora za nesreću kod Kaća u kojoj je poginula učiteljica iz NS

Apelacioni sud u Novom Sadu odbacio je žalbu Petra Korićanca na presudu novosadskog Višeg suda i potvrdio odluku kojom je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora.
Potvrđena presuda od devet godina zatvora za nesreću kod Kaća u kojoj je poginula učiteljica iz NS
Foto: 021.rs
On je osuđen za nesreću koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula novosadska učiteljica Tijana Bilić.
Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu.
U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je prvostepeni sud izveo sve dokaze neophodne da se pravilno i potpuno utvrde činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke.
 
Korićanac je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.
 
Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od dana pravnosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.
  • Eszter

    19.03.2023 12:32
    LJUDI
    Ljudi,nemojte biti toliko zli. Mislite da je njemu lako i da je namerno uradio to. Nije ni tom detetu lako i Bog sveti zna. Ne sudimo da nam ne bi bilo sudjeno. Ne znate vi i to dete kroz sta prolazi sada,ne znate bi sta je zatvor. Zna se sta je ubistvo,a sta nesrecan slucaj!!! Neki nisu dobili nista,a pobegli su. Puno je 9g za nesrecan slucaj,pa hajde sad dozivoztno,nemojmo preterivati.Sta je sa sinom od Zeljka sta sa tim?
  • Boris

    18.03.2023 20:23
    To je malo. Osim toga, bolje bi bilo da se takvi slučajevi karakterišu kao ubistvo jer to i jeste. Takvo stanja pod dejstvom narkotika i alkohola - to je ubica, a ne vozač.
  • Orban

    18.03.2023 12:38
    Ako se dobro bude vladao u zatvoru možda i smanje na 4-5

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika