Nakon pet godina suđenja: Presuda u korist uzbunjivača iz novosadske policije

Posle pet godina suđenja Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je pravosnažnu presudu u korist uzbunjivača - policijskog inspektora iz Novog Sada Duška Kovačevića.
Nakon pet godina suđenja: Presuda u korist uzbunjivača iz novosadske policije
Foto: 021.rs
Sud je utvrdio da je Kovačević trpeo odmazdu Ministarstva unutrašnjih poslova zbog ukazivanja na prekomernu upotrebu sile od strane visokih funkcionera novosadske policije, piše portal Pištaljka.
Sud je utvrdio da je uzbunjivač Kovačević zbog izvršenog uzbunjivanja ignorisan na radnom mestu, te da su mu nadređeni zabranjivali da obavlja svoja zaduženja, da ide na teren, da ga nisu pozivali na radne sastanke i da su mu branili da izlazi iz kancelarije bez javljanja, čak i do toaleta.
Sudskom presudom na ime naknade nematerijalne štete uzbunjivaču je dosuđeno 100.000 dinara.
 
Viši i apelacioni sud u prvi mah nisu prepoznali da MUP vrši odmazdu zbog uzbunjivanja, ali se obrt u sudskom postupku dogodio 2020. godine. Tada je Vrhovni kasacioni sud ukinuo dve presude kojima su sudovi odbili da zaštite uzbunjivača i vratio postupak na početak.
 
Kako piše portal Pištaljka, Duško Kovačević je najpre izvršio unutrašnje uzbunjivanje zvaničnim kanalima u MUP-u, pa spoljašnje uzbunjivanje pred tužilaštvom a zatim se obratio i javnosti, ali tek pošto je Vrhovni kasacioni sud presudio u njegovu korist.
 
Ministru policije prijavio je bivšeg v.d. načelnika Odeljenja kriminalističke policije Slobodana Drmanca zbog navodnog nasilničkog ponašanja prema privedenom licu. Osim toga, prijavio je i aktuelnog v.d. načelnika Policijske uprave Novi Sad Gorana Radonjića, te bivšeg v.d. načelnika Milorada Šušnjića, jer su, navodno, nezakonito angažovali policajce da postupaju prema njihovim usmenim naređenjima.
 
O celoj prijavi ovog uzbinjivača možete čitati detaljnije na portalu Pištaljke.
 
Duško Kovačević je nagrađivani policajac, ranjavan na dužnosti i odlikovan. Njegovi navodi i posle više od dve godine predmet su tužilačke istrage, dok je unutrašnja kontrola MUP-a predmet zatvorila zaključkom da nije bilo nepravilnosti.
 
MUP i posle više meseci odbija da Kovačeviću izda uverenje za odlazak u penziju, iako on ispunjava sve uslove.
  • Сремац

    21.03.2023 23:40
    Шта рећи?
    Жуте судије.
  • Istina

    21.03.2023 17:48
    Db
    Zasto te pravde nije bilo u Bogaticu...
  • Slavko Kolarić

    21.03.2023 16:17
    Moj slucaj prijave problema
    Neka "navijačka grupa" ili slično što nije u mojoj nadležnosti da znam je na mom ulazu polepila neke njihove propagandne nalepnice bez dozvole naseg kucnog saveta.
    Fotografisao sam i poslao zvanicni mail Upravi mupa na Satelitu, u gradkom supu kao i u ministarstvu da prijavim ne bi li nas zastitili.
    Verovatno niko od njih nije bio na seminaru da nauče kako da odgovore na mail (tamo sam se predstavio veoma korektno) pa su to precutali.

    Poslali su dva puta patrolu sa dva uniformisana policajca da me odvedu na noge "Njegovom velicanstvu" Šefu pojma nemam čega da mu licno dam izjavu o prijavi u kojoj je sve taksativno navedeno.

    Rekao sam ljubaznim policajcima da nemam nameru da idem kod nekog polupismenog shefa koji ne zna da odgovori na mail i trosi silne resurse (ljude, vozila, gorivo i slicno) da bi odgovorio na mail.

    Koji je to idiot, svaka mu cast.

    Ako vec ima svog vremena na pretek niko mu nije dao pravo da se igra sa mojim vremenom a i vremenom patrole koju je poslao da me privede.

    Ovi ljudi su trebali da budu na terenu da stite gradjane od nepravde na ulici a ne da idu po one koji prijavljuju stetocine koji ruže naš grad.

    Možda su bas ti rukovodioci plaćeni od strane štetočina da njih zastite.

    Ne znam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika