Epilog pendrečenja huligana u NS: Nasilje koje su svi prećutali i tri prijave, još 50 "na čekanju"

Tri prijave su dosadašnji epilog sukoba huligana i policije u centru Novog Sada, pred meč između Vojvodine i Partizana. Za više od 50 privedenih čeka se odluka tužilaštva, saznaje 021.rs.
Epilog pendrečenja huligana u NS: Nasilje koje su svi prećutali i tri prijave, još 50 "na čekanju"
Foto: 021.rs
Ne viđa se često u Novom Sadu, pa još u centru grada, da policija pendreči organizovanu grupu navijača. 
Sledeća slika koja se proširila na društvenim mrežama je ona na kojoj se može videti kako više muškaraca, po pravilu u farmerka i crnim jaknama, leži "poslagano" na asfaltu u centru grada. 
Ipak, u subotu, 1. aprila, takve slike su poslate iz Novog Sada. Od tada, niko da se oglasi.
 
Ni glasa od gradske vlasti, nadležnih organa, opozicije, kluba. A davala su se mišljenja o mnogo nebitnijim stvarima, dok se o bezbednosti građana - ćuti. Preko svega se prešlo kao da je u pitanju najnormalnija stvar.
 
Šta je prethodilo pendrečenju?
 
Prvobitna vest je bila da je do intervencije došlo nakon što su navijači Partizana napali pripadnike navijačke grupe Firma koja je prolazila Bulevarom Mihajla Pupina.
 
Međutim, prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, reakcija policije na uglu Ulice kralja Aleksandra i Bulevara Mihajla Pupina, kod kafića "Trčika", posledica je napada pojedinaca iz navijačke grupe na snage bezbednosti.
 
Navijači Vojvodine, koji su se okupljali na Podbari i krenuli ka stadionu, već su u Ulici episkopa Visariona došli u manji sukob s policijom.
 
Kada je grupa od oko 120 "firmaša" stigla do Bulevara Mihajla Pupina, policija i žandarmerija su pokušali da ih upute ka stadionu kako ne bi ušli u centar grad i kako bi se na taj način izbegao eventualni sukob u kafićima i lokalima sa navijačima Partizana.
 
S obzirom na to da im nije dozvoljeno da se upute u sam centar grada, napali su policajce i žandare koji su se tu nalazili. Ubrzo su ih zaustavili novopridošli pripadnici MUP-a.
Policija je tada intervenisala i privedeno je 57 huligana. 
 
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, dvojica pripadnika navijačke grupe Firma su dobili krivične prijave za napad na službeno lice, a jedan zbog posedovanja noža.
 
Većina ih sa slobode čeka odluku tužilaštva o tome da li će dobiti krivičnu ili prekršajnu prijavu. 
  • Лиманац

    06.04.2023 16:24
    Пуна подршка припадницима Министарства унутрашњих послова у сузбијању хулиганског понашања!
  • Bezelbub

    04.04.2023 21:02
    Heh, igrale se delije na sred zemlje Srbije
  • NS

    04.04.2023 19:30
    50-tak krivičnih prijava stoji u fioci… baš simpatično… ti momci će samo biti pozvani da negde “intervenišu” po potrebi i da te prijave i ostanu u fioci… pitam se kome će zatrebati i ko ih je bezecovao…. Mislite o tome…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika