Momak kojeg je Kontić brutalno pretukao: Sramna presuda - neka im je na obraz, ako obraza imaju

Miljan Mandić, kojeg je Ivan Kontić brutalno pretukao u avgustu 2020. godine, po prvi put se obratio javnosti u vezi sa suđenjem i presudom koja je donesena u ovom postupku.

Ivan Kontić je osuđen na četiri godine zatvora, a računa mu se i vreme provedeno u pritvoru do donošenja presude. On će ostatak kazne provesti u kućnom zatvoru.

Po rečima Miljana Mandić, sudija Nataša Vojnović donela je sramnu presudu. 
 
"Još od momenta kada je prethodni sudija Srđan Savić zamenjen sa slučaja, zbog navodnog problema sa godišnjim rasporedima, a kasnije i jedan član sudskog veća zamenjen novim članom, ja sam lično sumnjao da će ovaj proces dobiti zasluženi epilog. U sopstvene sumnje, vrlo brzo sam mogao da se uverim u sudnici, gde je prema meni postupano krajnje nekorektno, gde je korišćena svaka prilika da se meni izrekne opomena i unese na zapisnik, gde mi u mnogim situacijama nije dozvoljeno da govorim, niti je pokušano da se na pravičan i ravnopravan način pronađe istina o tome šta se zaista dogodilo kritičnom prilikom i šta su bili razlozi za takav čin", poručuje Mandić. 
Ističe da neverovatnom deluje činjenica da se kao pokušaj ubistva ne karakteriše to što mu je desetine udaraca u glavu, dok je bio bez svesti, naneo reprezentativac u borilačkom sportu. 
 
"Šta je bio cilj udaranja čoveka koji je bez svesti u glavu, ako ne to?! Još neverovatnije deluje činjenica da su pomagači od kojih me je jedan više puta s leđa udario pesnicom u glavu i pomogao da me obore, a kasnije i nekoliko puta šutnuo u glavu, a drugi mu pomogao da pobegne - oslobođeni. Četiri godine koje je glavni okrivljeni dobio kao kaznu, zapravo će primenom pravila o puštanju na slobodu nakon odležane dve trećine kazne u realnosti biti 32 meseci kazne, što je već tu", dodaje Mandić. 
 
Oštećeni u ovom slučaju smatra da se ovakvom presudom daje vetar u leđa sprovođenju nasilja i nekažnjavanju višestrukih povratnika za slična dela.
 
"Mojoj porodici i meni je poručeno da nikakvu zaštitu od strane države, koju u ovom slučaju predstavlja sudija, ne možemo da očekujemo mi mali, obični ljudi, koji živimo u toj državi. Država koja daje vetar u leđa ovakvim vidovima ponašanja i takve stvari ne kažnjava, ne može u budućnosti očekivati nikakav pozitivan razvoj, već samo dalje propadanje i na kraju sopstvenu propast", kaže Mandić.
On se zahvalio časnim medijima koji su pratili suđenje, ali i građanima Srbije koji su mu pružali podršku.
 
"Ovo pišem zbog svih nas, koji smo zaslužili pošteniju državu i institucije koje se vode interesima države i njenih građana. Onima koji su odgovorni za ovakav epilog poručujem: 'Neka im je na obraz, ako obraza imaju'. Nadam se da će veće Apelacionog suda pažljivo pročitati čitav predmet, pogledati sve dokaze, i pravično preinačiti ovu sramnu presudu", zaključuje Mandić.
  • BIMA

    19.04.2023 14:04
    Sudeći po elokventnosti i smislenosti napisanog u obraćanju javnosti (ako je oštećeni sam sastavljao isto, a verujem da jeste) - teško da je pripadnik kriminalnog miljea

    Hvala
  • Nk

    18.04.2023 17:22
    Šta veliš to
    Veli li ovo srama presuda 4 godine za tuču
  • Jarvis

    18.04.2023 06:09
    srbijo, zašto nam to radiš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika