Kontiću četiri godine zatvora za brutalno prebijanje u Jevrejskoj

Ivan Kontić osuđen je na četiri godine zatvora za nanošenje teških telesnih povreda.
Tuča koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta u Jevrejskoj ulici, u avgustu 2020. godine, uznemirila je javnost s obzirom na to da se snimak sa nadzorne kamere proširio internetom.
Kontić je tada naneo teške telesne povrede Miljanu Mandiću.
Kontić je u svojoj završnoj reči naveo da "nije imao nameru da ubije Mandića niti da se sveti".
 
U izrečenu kaznu zatvora Kontiću će se uračunati i vreme koje je proveo u pritvoru. Pritvor mu je sad zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu, do pravosnažnosti presude, kada će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne.
 
U ovom postupku su oslobođeni Ognjen Leđenac i Luka Vukajlović, koji su se teretili za učestvovanje u tuči, odnosno za pružanje pomoći Kontiću.
Advokat Leđenca i Vukajlovića, Goran Karadarević, za 021.rs kaže da je presuda u slučaju njegovih klijenata pravična.
 
"Kao branilac okrivljenih, Ognjena Leđenca i Luke Vukajlovića, zadovoljan sam i mogu da kažem srećan što je sud i pored svih medijskih pritisaka imao autoritet da donese jednu pravičnu odluku i obojicu oslobodi od optužbe", kaže Karadarević.
  • sramota

    28.12.2023 14:25
    sramota
    A ljude umetnike, dobre i bezopasne trpaju tri godine u zatvor zbog marihuane. Sudstvo treba da je sramota. Cine zlodela u odelima.
  • Vukan

    22.04.2023 10:22
    sramota
    4 godine, ali mu se računa i ovo što je sedeo kući u vreme trajanja suđenja tako da ide na 1,5 godinu . A naravno izaćiće za 5 meseci zbog dobrog vladanja! Zamajavanje naroda kao i sve u drugo u Srbiji!!!!
  • Pera

    16.04.2023 01:27
    Godina po prelomu?
    Žalosno i strašno što nije dobio više. Čak i za društvo u kome živimo izuzetno razočaravajuće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika