Suđenje Kontiću: Odbrana tražila da pretučeni mladić stane do njega, da se vidi ko je krupniji

U novosadskom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića optuženom za ubistvo u pokušaju.
Suđenje Kontiću: Odbrana tražila da pretučeni mladić stane do njega, da se vidi ko je krupniji
Foto: 021.rs
Kontić se tereti da je 24. avgusta 2020. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u Jevrjskoj ulici u Novom Sadu zverskim prebijanjem naneo teške telesne povrede Miljanu Mandiću iz Beograda, podseća Blic.
Zamenik tužioca je predložio da se ponovo pozove i ispita veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, povodom novodostavljene lekarske dokumentacije, a reč je o CT snimku glave oštećenog Mandića od 24. avgusta 2020. godine. On je predložio i da se od Kliničkog centra Vojvodine pribavi izveštaj o CT pregledu u digitalnom obliku i da pomenuti veštak pogleda snimak i izjasni se o konstatovanim povredama.
Kontićeva odbrana se usprotivila predlogu zamenika tužioca, ističući da to nije novi dokaz i da je za taj CT snimak tužilaštvo znalo od početka postupka. Jedan od Kontićevih branilaca advokat Dejan Bugarski izjavio je da je još u istražnom postupku, zamenik tužioca od veštaka čuo da Kontićevim radnjama, Mandićev život nije bio doveden u opasnost, izveštava Blic.
 
Na današnjem ročištu svoje izjave su izmenili i drugi okrivljeni, O. L. i L. V.
 
O. L. je izjavio da ni jednog momenta nije pokušao da beži kako su naveli u tužilaštvu i da je čim je pozvan u policiju odazvao se pozivu i kao građanin dao izjavu. Podsetio je da mu je tek kada je drugi put pozvan određeno zadržavanje.
 
I L. V. je takođe rekao da se odazvao pozivu policije i da je dao izjavu. Podsetio je da mu je policija prišla "dok je bio na piću sa jednom devojkom" te da je tada pošao sa njima i da je tada zadržan.
 
Iako je tužilaštvo, kao i sam Mandić imalo nastojanja da se veštak sudske medicine izjasni i na video snimak, svako pitanje u tom pravcu bilo je odbijeno.
 
Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, iz Kontićeve odbrane, iznela je predlog koji je predsednica sudskog veća odmah odbila, da u prisustvu sudskog veštaka dr Pilije, koji inače obavlja i antropološko veštačenje, optuženi Kontić i oštećeni Mandić stanu jedan do drugog kako bi se utvrdilo ko je viši i krupniji.
 
Kako je navela sudija Vojnović, svima je jasno i mogli su videti na snimku ove detalje, te je bespredmetno da se optuženi i oštećeni porede po fizičkim karakteristikama, piše Blic.
 
Kontićeva odbrana ponovo je zatražila ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom kućnog pritvora i davanja jemstva. Sudsko veće je to odbilo.
  • Novosadjanka

    04.03.2023 07:34
    Sta reci...
    Niksic... Beograd...
  • Musa kesedžija

    02.03.2023 11:58
    Sladoled
    Kakve veze ima ko je krupniji.Valjda je jedino bitno ko je koga isprebijao i osakatio.Kakve su ovo gluposti majko moja.
  • Vlada

    02.03.2023 10:25
    @Zemlja čudesa

    Možda je trebalo da "čuješ" i deo kada ga je onesveštenog šibao u glavu, pa ne bi ispao smešan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika