Prekinuto suđenje za dizanje u vazduh Snajperovog poršea, odbrana tvrdi da je sud pristrasan

Posle gotovo tri godine suđenja, a pred početak iznošenja završnih reči, dvojici optuženih za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera, pretres je prekinut.
Prekinuto suđenje za dizanje u vazduh Snajperovog poršea, odbrana tvrdi da je sud pristrasan
Foto: 021.rs

Branilac jednog od optuženih tražio je izuzeće čitavog velikog veća na čelu sa predsednicom Ivanom Josifović, javlja Dnevnik.

Odbrana je to obrazložila utiskom da je veće pristrasno.

Zamerke su stavljene, između ostalog, na dokazni materijal u čiju autentičnost se sumnja, kao i na dužinu suđenja u kojem je bilo deset ročišta.
 
Izricanje presude je otkazano, a čeka se odluka Višeg suda o ovom zahtevu. 
 
Kako podseća Dnevnik, na završetku dokaznog postupka, 16. maja, raspravljalo se o obimnom broju dokaza, navodno, pribavljenih suprotno odredbama Zakona o krivičnom postupku koje je odbrana osporavala i tražila njihovo izuzimanje. 
 
Veliko veće odbilo je tada ukidanje pritvora. 
 
Podsetimo, za dizanje u vazduh poršea Slobodana Milutinovića Snajpera, 12. februara 2020. godine, sudi se Nj. K. (36) iz Beograda i S. Đ. (29) iz Barande.
Na suđenju optuženi nisu priznali delo za koje se terete, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon. Sva trojica su se izjasnila da se ne poznaju i da nemaju nikakvih saznanja o suprotnim stranama u postupku, sve do početka pretresa. 
 
Oni su ispričali da im je događaj plasiran preko medija i da je to sve što znaju.
 
Optuženi su se prvo branili ćutanjem, a posle su na sudu izneli odbranu, pa je tako Nj. K. izjavio da on jeste kriminalac, ali ne i ubica, jer se bavi prodajom kola.
 
Dodajmo i da se protiv oštećenog Milutinovića u sudu vodi više postupaka za razna dela, a već desetak dana je u bekstvu jer se nakon šetnje nije vratio u kućni pritvor gde je bio uz nošenje nanogvice. 
  • Vinko Močaj

    25.05.2023 11:19
    Snajper
    Za sad uspeva da se izvuče,ali jednom će ga sreća napustiti.Što kažu 3 puta Bog pomaže..!
  • Marko

    24.05.2023 09:34
    Auto
    Nije to njegov auto. Proverite na koga je registrovan.
  • Dudarim II

    24.05.2023 09:23
    eto vidite
    Premijerka nije slagala kada je rekla da sistem nije zakazao.... Sistem funkcioniše baš kako su oni hteli!!! Zato, menjajmo sistem!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika