Bora Novaković: Snajper na slobodi - Novi Sad u zatvoru

Informacija da je Slobodan Milutinović Snajper dospeo na poternicu zbog izigravanja mera nadzora nošenjem nanogvice unosi nemir i zebnju kod svih građana Novog Sada, kaže poslanik Borislav Novaković.
Bora Novaković: Snajper na slobodi - Novi Sad u zatvoru
Foto: 021.rs

Šef Narodne stranke u Novom Sadu i poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković, reagovao je na informaciju da je za Slobodanom Milutinovićem Snajperom raspisana međunarodna poternica, nakon što se nije vratio iz šetnje. 

Kako su za 021.rs potvrdili u sudu, služba koja se bavi nadzorom ljudi koji su u kućnom pritvoru utvrdila je da se Milutinović 5. maja nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 časova. 
 
Obaveštena je policija koja je na licu mesta utvrdila da njega nema na kućnoj adresi, nakon čega je sud raspisao međunarodnu poternicu i za njim se traga. Milutinović je nosio nanogvicu.
Novaković u saopštenju navodi da je, s obzirom na aktuelnu bezbednosnu situaciju, Milutinović jedan od "najopasniji kriminalaca u Novom Sadu, ali i u državi". 
 
"To je podrazumevalo da mere nad njim ne budu rutinske nego posebne, dakle postavlja se pitanje formalne odgovornosti Zavoda za izvršenje sudskih sankcija - kako je bilo moguće da ovaj okoreli kriminalac izigra zakon i celu državu vuče za nos", pita se Novaković.
 
Po njegovim rečima, Milutinović je "konstantna pretnja za sve građane Novog Sadu jer je reč o osuđivanom kriminalcu". 
 
"On je opasnost koja hoda! Međutim u konkretnom slučaju odgovornost ne treba svaljivati samo na činovnike Zavoda za izvršenje sudskih sankcija, jer je ovde reč o kriminalcu koji ima zaštitu najviših državnih funkcionera. Podsećam da je Slobodana Milutinovića Snajpera bivši gradonačelnik, a sadašnji ministar odbrane Miloš Vučević primio u Svečanoj sali Gradske kuće, gde se dočekuju samo najuglednije ličnosti", navodi Novaković.
Kako kaže, Vučević "nikada nije krio svoj blizak i prijateljski odnos sa Milutinovićem" i podseća da je lice sa poternice bio član uprave FK Vojvodine u istom periodu kada je među članovima bio i načelnika BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević.
 
"Pošto je Slobodan Milutinović Snajper na slobodi, ceo Novi Sad je u zatvoru, jer permanentno postoji opasnost da ugrozi bezbednost, pre svega devojke zbog koje je bio u pritvoru, ali i bilo kog građana Novog Sada. Pozivam na hitnu i odlučnu reakciju države", zaključuje se u saopštenju narodnog poslanika.
 
Podsetimo, Milutinović je duže od godinu dana proveo u pritvoru zbog zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi. U kućnom pritvoru se nalazio od početka aprila nakon što je novosadski Viši sud posle presude na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke, odlučio da ga iz zatvorskog pritvora prebaci u kućni pritvor sa nanogvicom.
  • Dragan

    11.05.2023 19:55
    E, moj Boro
    E, moj Boro...
    Kad vi OVAKVU vlast ne znate da smenite i kad pored OVAKVE vlasti narod nema poverenja u opoziciju, bolje svi u političku penziju da odete i ostavite neke mlade ljude da se bore.
    Da ste radili kako treba, ne bi ovi nikad došli na vlast.
    Do vas je.
  • Miki

    11.05.2023 19:27
    Pobegao državi sa lopate.
  • N.Sad

    11.05.2023 18:24
    ...
    Novaković, Čanak i ostala ,,žuta banda" na slobodi Vojvodina u zatvoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti