Sloba Snajper iz pritvora pripretio tužbom Bori Novakoviću: Povređeni mu čast i ugled

Slobodan Milutinović Snajper, koji se duže od godinu dana nalazi u pritvoru, uputio je opomenu pred tužbu narodnom poslaniku Borislavu Novakoviću zbog povrede časti i ugleda.
Sloba Snajper iz pritvora pripretio tužbom Bori Novakoviću: Povređeni mu čast i ugled
Foto: 021.rs

Razlog za opomenu je taj što poslanik iz redova Narodne stranke Milutinovića već duži vremenski period naziva kriminalcem. Zastupnik Milutinovića smatra da njegov klijent ima pravo na naknadu u iznosu od 400.000 dinara.

Povod za opomenu pred tužbu, koju je Novakoviću uputio Snajperov advokat Bojan Karadarević, jeste govor poslanika u Narodnoj skupštini. 

Kako se navodi u opomeni, u koju je 021.rs imao uvid, Novaković je na sednici održanoj u Narodnoj skupštini, tokom rasprave o kandidaturi Miloša Vučevića za ministra odbrane, javno izneo uvrede na račun Milutinovića.
 
Novaković je pokazao zajedničku fotografiju Milutinovića i Vučevića, sa prijema igrača i uprave Fudbalskog kluba Kabel nakon plasmana u Prvu ligu Srbije, poručujući da pokazuje "sliku Miloša Vučevića sa snajperom, ali da to nije oružje snajper, to je Slobodan Milutinović Snajper najveći kriminalac Novog Sada". 
 
"Ovakvim postupanjem povredili ste čast i ugled našeg klijenta naročito imajući u vidu činjenicu da ste pomenute uvrede uputili javno i to u Narodnoj skupštini zbog čega je ovaj štetni događaj poprimio prevelike razmere u negativnom smislu po našeg klijenta. Pomenuti snimak sa sednice Narodne skupštine emitovan je na YouTube kanalu i postao viralan za samo nekoliko dana, dok danas isti broji preko 27.000 pregleda", navodi se u opomeni pred tužbu.
 
Dodaje se i da je Novaković uvrede iznosio javno i na drugim mestima, prilikom gostovanja u emisijama, zbog čega je Milutinoviću "narušio ugled i čast, a naročito povredom ljudskog dostojanstva kao i brojnim neprijatnostima koje Milutinović i njegova porodica trpe zbog toga".
 
Advokat smatra da Milutinović zbog svega navedenog ima pravo da od Novakovića traži naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda u iznosu od 400.000 dinara. Ipak, Novakoviću iz advokatske kancelarije je stigao poziv da se spor reši mirnim putem.
Narodni poslanik iz redova Narodne stranke kaže za 021.rs da se neće odazvati na poziv advokata da se spor reši mirnim putem, već će zbog svojih tvrdnji ići na sud. Kako kaže, sa osobama kao što je Milutinović nema ni razgovora, ni pregovora, niti će biti vansudskog poravnanja.
 
"Imaćemo jedno potpuno komično suđenje, jer će Slobodan Milutinović Snajper na suđenje doći iz pritvoreničke ćelije sa lisicama na rukama da objasni kako nije kriminalac, a ja treba da dokazujem, ono što se vidi iz aviona i što zna svaki policijski pozornik u Novom Sadu. Nema popuštanja, boriću se do kraja", poručuje Novaković.
 
Za Novakovića je opomena pred tužbu pokušaj ućutkivanja. 
 
"Naravno, ne samo da me neće ućutkati nego me ova njihova reakcija dodatno učvršćuje u uverenju da još odlučnije nastavim borbu protiv organizovanog kriminala u Novom Sadu, čiji je istaknuti član i Slobodan Milutinović Snajper. Za mene je ova 'opomena pred tužbu' samo potvrda da sam na pravom putu", zaključuje Novaković.
 
Podsetimo, Slobodan Milutinović Snajper nalazi se u pritvoru od septembra 2021. godine. On se tereti za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje devojke sa kojom je navodno bio u emotivnoj vezi. Dvadesetčetvorogodišnja devojka stekla je status osetljivog svedoka, a suđenje u ovom slučaju je zatvoreno za javnost. Milutinoviću je pritvor produžen do 18. aprila.
  • Toza

    22.03.2023 16:18
    Advokat sa tri razreda
    Ozbiljan advokat se ne bruka ovakvim glupostima, on uzme lovu i ti si slobodan. Naravno, ni ozbiljan kriminalac ne tuce zenu, time se bave kokosari koji pune zatvore.
  • 15 milijardi

    22.03.2023 15:33
    "Žuti
    Isti su obojica"
    I na pisce ovakvih komentara je predsednik SNS potrošio 18 milijardi evra, koliko nas je zadužio za ovih 11 godina...
    Žalosno...
  • Vlada

    22.03.2023 15:24
    @:Д

    Ignoriši ga, u pitanju je neki četvrtpismeni fizikalac koji ovde stalno piše takve gluposti, lik se non-stop fizički obračunava s nekim i onda se sudi u nedogled a jasno je da je problem u njemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti