Snajper ostaje iza rešetaka, pritvor produžen do 18. aprila

Slobodanu Milutinoviću Snajperu, koji se tereti za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje, produžen je pritvor do 18. aprila.
Snajper ostaje iza rešetaka, pritvor produžen do 18. aprila
Foto: 021.rs

On se već godinu i po dana nalazi iza rešetaka, piše Dnevnik

Pritvor mu je određen nakon saslušanja, imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi delo. 

Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali su svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.
 
Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.
 
Milutinović je tada na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu.
 
Naredni pretres zakazan je za 4. april. 
 
Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.
Sumnja se da je Milutinović 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo, a zatim u stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao. U. J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.
 
Njemu i njegovoj supruzi je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana. Njih dvoje se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.
  • Sara

    22.03.2023 12:29
    Sramota
    Za sta drzite coveka skoro 2 godine u istrazi dok vam ulicama hodaju dileri, narkomani i silovatelji?? Drzavni neprijatelj br 1 je Slobodan Milutinovic izgleda, a sta cemo sa ovima sto su Bogu noge pokrali?? Sramota.
  • Liman

    22.03.2023 09:50
    Pa da,pustiće ga u septembru u izbore..trebaće im,sekti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika