Okrivljenima za tuču kod Promenade i u Urgentnom centru po godinu i osam meseci zatvora

Presuda Ognjenu Stankoviću (26) i Damjanu Puzoviću (25) iz Novog Sada, kojom su osuđeni na jedinstvene kazne od po godinu i osam meseci zatvora postala je pravnosnažna.
Okrivljenima za tuču kod Promenade i u Urgentnom centru po godinu i osam meseci zatvora
Foto: 021.rs
"Dnevnik" navodi da je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo presudu kojom se žalbe protiv prvostepene presude koje su izjavili branioci okrivljenih odbijaju kao neosnovane.
"U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da prvostepena presuda ne sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje na koje je pravilno i zakonito primenio odredbe Krivičnog zakonika, nakon čega je doneo pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku o krivičnim sankcijama", pojašnjava za ovaj list portparolka novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović.
Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu od 29. novembra prošle godine, njih dvojica su oglašeni krivim za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice.
 
Stanković se tereti da je 4. decembra pretprošle godine izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i to ispred Tržnog centra "Promenada", a obojici da su se nasilnički ponašali i u glavnom holu Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, gde su napali policajce koji su se tu zatekli zbog svog posla.
 
Obojica su navedena krivična dela, kako je prilikom izricanja presude obrazložila sudija Branka Popović, počinili u stanju smanjene sposobnosti da shvate značaj dela, ali ne do bitnog stepena usled alkoholisanosti. Stanković je imao 1,27, a Puzović 2,01 promil alkohola u organizmu.
 
Kao olakšavajuće okolnosti sud je cenio njihovu životnu dob i dosadašnju neosuđivanost, kao i to što nisu podneli imovinsko-pravni zahtev, a jedan od policajaca se nije pridružio krivičnom gonjenju.
 
Podsetimo, zbog sumnje da su 4. decembra 2021. godine učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uhapšena su tri mladića. Kako je nakon hapšenja saopšteno, Ognjen Stanković i N. R. su se sumnjičili da su ispred jednog ugostiteljskog objekta tukli rukama i nogama dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, a da su Ognjen Stanković i Damjan Puzović u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka i da su fizički napali policijske službenike. Međutim, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu protiv trećeg učesnika u tuči, tada dvadesetdvogodišnjeg N. R, nije podignuta optužnica.
U tuči koja se dogodila 4. decembra 2021. godine teško je povređen gost lokala tada dvadesetsedmogodišnji S. M. iz Veternika, koji je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. U trenutku kada je zadobio ubodne rane tik do srca, on je pokušavo da razdvoji sukobljene. 
  • Jelena

    17.07.2023 10:49
    Lazare, pročitaj tekst pa napiši komentar. Momci su dobijene kazne dobili za krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice.
    Osoba koja je nanela povrede nožem još uvek je na slobodi. A ti se zapitaj da li je to normalno?
  • Лазар

    16.07.2023 20:44
    Не знам да ли је осталима нормална овако мала казна за убадање ножем у груди поред срца, али мени није.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika