Telo muškarca izvučeno iz Bešenovačkog jezera

Telo muške osobe izvučeno je večeras iz jezera "Beli kamen" kod Bešenova, nedaleko od Sremske Mitrovice.
Spasioci su tragali za muškarcem koji je u jezeru nestao nešto posle 17 sati.
Tanjugu je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici rečeno da je u istom jezeru povrede prilikom skoka u vodu zadobio još jedan muškarac.
On ima povrede vratnih pršljenova i on je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar Vojvodine.
 
Dva muškarca utopila su se danas na kupalištima u Srbiji, jedan kod Titela, a drugi u jezeru Očaga kod Lazarevca.
 
Oko 15 časova telo muškarca je izvučeno iz vode kod Titela, a oko sat vremena kasnije iz jezera Očaga.
 
Podsetimo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, imajući u vidu najavljene visoke temperature, apelovalo na građane, posebno na roditelje sa malom decom, da koriste isključivo uređena kupališta sa spasiocima.
 
Građani su upozoreni eda ne skaču u vodu, posebno na mestima na kojima se ne vidi dno, kao i da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod uticajem alkohola jer to može dovesti do kobnih posledica.
 
Ne treba precenjivati svoje plivačke sposobnosti, preplivavati reke i jezera, a oni koji nisu sigurni ili su neplivači o tome treba da obaveste spasioca kako bi im posvetio posebnu pažnju.
  • Jelena

    19.07.2023 18:56
    Isušivanje
    To je samo jedna neprirodna opasna vodena površina koju treba isušiti i nasuti zemljom i poravnati.
  • Radmila

    19.07.2023 08:02
    Tamo sam radila kad je to jezero kopano.
    Po projektu BFC-a je to bilo prelepo zamišljeno.Dolaskom Lafaža sve je zanemareno.To jezero je veoma ne bezbedno.Pri samom ulasku od puta ima pojas od jedno tri metra .Tačno sad ne znam ali sigurno je to na jedno 10 metru dubine.Tu su pri dnu ostale i gomile materijala.Svi trebaju da se čuvaju tog dela.

  • Nati

    18.07.2023 21:28
    Oprez
    Mi smo starosedeoci tamo i kupamo se otkad znam za sebe. Jezero se za proteklih par decenija jako promenilo i morate paziti u kom delu se kupate i kako. Samo po sebi, kao i bilo koje kupalište, nije najbezbednije zbog nevidljivih stena, neravnina itd. Inače jezero nije duboko par metara nego oko 50m (čak možda i više). Osim toga, gde god da se kupate morate biti na oprezu, bilo to reka, jezero ili more. Ogromne temperature, alkohol, grčevi...nemojte se junačiti...niko nije jači od prirode. Ovo inače nije prvi put da se neko udavio u jezeru, ali se to dešava svuda, čak i u manjim rekama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika