Dvojcu koji je u centru Novog Sada prebio i opljačkao muškarca potvrđena kazna od 16 godina zatvora

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu za razbojništvo u saizvršilaštvu počinjeno prošle godine u centru Novog Sada, dvojici osuđenih na 16 godina i tri meseca zatvora.
Dvojcu koji je u centru Novog Sada prebio i opljačkao muškarca potvrđena kazna od 16 godina zatvora
Foto: 021.rs
Novosađanin Petar Lakatoš (30) osuđen je prethodnom odlukom Višeg suda predsedavajuće sudije Sanje Berak na devet godina i tri meseca zatvora, a drugookrivljeni Aleksandar Ivanov (41) iz Gospođinaca na sedam godina robije, jer su oglašeni krivim da su 16. januara prošle godine, sat i po posle ponoći u centru grada, na Bulevaru Mihajla Pupina kod Srpskog narodnog pozrišta, bez ikakvog povoda pesnicama prebili B. A. koji se kretao između dve prodavnice i od njega oduzeli novčanik sa 7.000 dinara, koje su protivpravno prisvojili, piš Dnevnik.
Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povede, nanete mahom pesnicama po glavi.
Okrivljeni su imali branioce angažovane po službenoj dužnosti.
 
Od otežavajućih okolnosti prvenstveno na strani okrivljenog Petra Lakatoša, ali i drugookrivljenog, sud je cenio raniju osuđivanost, izmeću ostalog, i za imovinska krivična dela, te je prilikom odmeravanja kazne posebno uzeo u obzir da se radi o osobi koja je dva puta osuđivana za dela s umišljajem, na kazne zatvora preko godinu dana, a da od dana otpuštanja sa izdržavanja izrečene kazne do izvršenja predmetnog krivičnog dela za koje je oglašen krivim nije proteklo pet godina.
 
"Sud je uverenja da je ovako izrečena krivična sankcija nužna i opravdana, kako bi se izrazila društvena osuda za izvršenu kriminalnu aktivnost okrivljenih i učvrstila obaveza poštovanja zakona, imajući u vidu da navedeno krivično delo zauzima značajno mesto u strukturi kriminaliteta sa konstantnom tendecijom porasta", napomenula je za "Dnevnik" portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.
  • Miki

    23.07.2023 10:13
    E to je kazna
    Tako bi trebali svakog posteno da kaznite a ne kako koga ko ima para i vlast uz sebe za ovo ne bi dobio nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika