Četiri godine zatvora za nesreću kod Čelareva: Muškarcu privremeno zabranjeno i upravljanje vozilima

Viši sud u Novom Sadu osudio je I. V. (33) iz Čelareva na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je pre četiri godine u Gložanu poginuo njegov saputnik.
Četiri godine zatvora za nesreću kod Čelareva: Muškarcu privremeno zabranjeno i upravljanje vozilima
Foto: 021.rs
Osuđenom je predsednica veća odredila i meru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od četiri godine, s tim što se ta mera neće preklopiti s izdržavanjem kazne, piše Dnevnik.
U olakšavajuće okolnosti je uvaženo to što je otac dvoje dece i što je i sam u saobraćajnom udesu zadobio teške telesne povrede opasne po život.
Kao otežavajuća okolnost kod odmeravanja kazne uzeto je u obzir to da je I. V. u momentu udesa vozio pod uticajem alkohola i znatno većom brzinom od dozvoljene, što bi se moglo oceniti kao nasilnička vožnja.
 
Odbrana je do kraja tvrdila da optuženi nije upravljao svojim automobilom kobne večeri i da je poginuli mladić zapravo vozio, dok je tužilaštvo i u završnoj reči isticalo da I. V. jeste bio za volanom i da postoje nesporni dokazi za to.
 
Po tvrdnji osuđenog, poginuli mladić je te večeri, 4. novembra 2019. godine, tražio da on vozi, jer je imao želju da proba automobil. 
 
Prema navodima optužnice, on je u stanju pijanstva izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo s puta i udario u stablo, usled čega je suvozač preminuo na licu mesta.
  • DD

    13.10.2023 13:48
    Jako je zalosno da covek optuzuje svog pokojnog prijatelja da je vozio kola, sve kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika