Presuda Novosađaninu za šest kilograma marihuane i 90 grama kokaina: Pet godina zatvora

Tridesetšestogodišnji S. Ž. iz Novog Sada osuđen je na pet godina zatvora zbog marihuane i kokaina koje je policija pronašla pre skoro tri godine u vikendici u Starim Ledincima.
Presuda Novosađaninu za šest kilograma marihuane i 90 grama kokaina: Pet godina zatvora
Foto: 021.rs
On je prvobitno okrivljen zbog zaplenjene veće količine droge i oružja, ali je na predlog odbrane u Višem sudu u Novom Sadu tužilaštvo na kraju pretresa odustalo od optužbe za oružje, piše Dnevnik.
Okrivljeni odlukom veća ostaje u pritvoru u kom se nalazi skoro tri godine. 
Javna tužiteljka je na ročištu pre dve nedelje odustala od optužbi za posedovanje oružja, ali je ostala u potpunosti pri tome da je okrivljeni držao veliku količinu droge i navela da je krivično delo u postupku dokazano.
 
Ona je podsetila da su policajci zaustavili osumnjičenog u Novom Sadu dok je vozio automobil i potom ga odveli do vikendice, gde su, uz prisustvo svedoka, pronađeni šest kilograma marihuane i 90 grama kokaina, ali i tragovi ove droge na preciznoj vagici.
 
Tužiteljka je u prilog optužbi dodala i nesporne biološke tragove na pakovanju droge, kao i presudne tragove THC-a iz marihuane i kokaina zatečene na digitalnoj vagici.
 
Branilac okrivljenog naveo je u završnoj reči da je optužnica uopštena i bez stvarnih dokaza i dodao da je policijski pretres vikendice urađen na protivzakonit način.
Odluka Višeg suda u Novom Sadu je prvostepena, a branioci okrivljenog su najavili žalbu na presudu. 
  • rus

    31.10.2023 23:53
    zabavno kod Russije za pola grama 7 godina zatvara ili imas drvo marihuana(deo) nema veze. Ima ljudi kojih zatvorili na 12 i 20 godina to je realno sto ja sam cital u mediama Russije. oni su i blizko ne imali takavvu kolicinu koju imao ovaj muskarac.
  • Mićo

    31.10.2023 11:17
    @9
    Jel nisi pročitao, bizon je uginuo u ovom mesecu.
  • Miroslav

    31.10.2023 09:45
    Zašto samo inicijali kad je osuđen????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika