Suđenje za nesreću na Keju u kojoj je stradala devojka: Okrivljeni pio i posle nesreće

U nastavku suđenja tridesetogodišnjem Temerincu, optuženom za saobraćajnu nesreću na Beogradskom keju, u kojoj je poginula Milica Milićević (28), saslušani su veštaci medicinske struke.
Suđenje za nesreću na Keju u kojoj je stradala devojka: Okrivljeni pio i posle nesreće
Foto: 021.rs
Posle saobraćajne nesreće, kako je rekao profesor dr Dragan Drašković, okrivljenom je, prilikom alkotestiranja dregerom, izmereno 1,77 promila alkohola u organizmu, dok je rezultat vađenja krvi pokazao 2,05 promila, piše Dnevnik.
 
On je naveo da je nesporno da je okrivljeni pio i posle nesreće.
Prema rečima psihijatra Milijane Dražetin, izmerena alkoholisanost posle nesreće predstavlja donju granicu teškog pijanstva. 
 
Ta koncentracija alkohola utiče na svest, može dovesti do mutnog i delimičnog sećanja, ali ne i do potpunog gubitka svesti.
U sredu se u sudnici prvi put čulo da je vozač skutera imao 1,04 alkohola u krvi, što je ocenjeno kao srednja alkoholisanost. Njegova sposobnost, prema rečima dr Dražetin, da upravlja motornim vozilom bila je smanjena zbog alkohola.
 
Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 7. avgusta 2021. godine.
 
Temerinac se tereti da je džipom naleteo na dvoje mladih koji su se nalazili na skuteru. Vozač džipa se nije zaustavio, nego je pobegao s mesta nesreće i tom prilikom udario u još jedno parkirano vozilo. 
 
Ubrzo je pronađen na osnovu registarske tablice koja mu je otpala i određeno mu je zadržavanje. 
U udesu je teško povređen dvadesetčetvorogodišnji vozač skutera, momak poginule devojke.
 
Suđenje će biti nastavljeno 6. decembra, kada će biti saslušan veštak saobraćajne struke.
  • Vlada

    03.11.2023 10:01
    @Pera

    Jedino što je to laž. Vozač skutera je bio u alkoholisanom stanju, ali nije na bilo koji način doprineo nezgodi koju je 100% izazvao vozač džipa.
  • Pera

    02.11.2023 16:15
    Da zaključimo
    Obojica su bili pijani, i vozač džipa i vozač skutera, ali devojke više nema. Jedan mladi život se ugasio, jer ste obojica bili pijani i vozili. Nek vam je ta činjenica na savesti ceo život i sa tom krivicom ćete živeti ceo život.
  • B

    02.11.2023 15:00
    Klasika odbrane
    Litru pre udesa i rakijicu posle, pa kao bio sam trezan, al sam popio koju zbog šoka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika