Niti piše, niti posećuje: Sloba Snajper se krije od policije već pola godine

Policija ni posle pola godine nije pronašla begunca od zakona Slobodana Milutinovića Snajpera.
Prema saznanjima 021.rs, za tridesetsedmogodišnjim beguncem je i dalje raspisana međunarodna poternica. 
 
Međutim, za sada nema tačnih informacija da li se skriva negde u Srbiji ili je, verovatno, skrovište našao u inostranstvu.
Postoji mogućnost da se nalazi u nekoj od susednih zemalja, jer je i ranije boravio u Bosni i Hercegovini, gde je i priveden 2021. godine. 
 
Osim toga, u julu ove godine se pojavila informacija, što su pojedini mediji i preneli, da se možda nalazi u Hrvatskoj. Razlog ovoj sumnji je to što su osobe koje su imale njegov broj telefona dobili poruku na Viberu da je Milutinović sada na mreži susedne države. 
U međuvremenu, nastavljaju se postupci u kojima je on osumnjičen ili je pak oštećen.
 
Tako je u ponedeljak objavljeno da su dvojica muškaraca osuđena na po 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Snajpera na Grbavici, u februaru 2020. godine. 
 
Begunac
 
Milutinović je pobegao 5. maja ove godine. Prethodno je bio osuđen na dve i po godine zatvora zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja devojke s kojom je bio u emotivnoj vezi.
 
Bez obzira na Milutinovićevu prošlost, sud je odlučio da ga iz zatvorskog pritvora prebaci u kućni pritvor sa nanogvicom. Prilikom upućivanja u kućni pritvor nakon izricanja presude, sudija je to obrazložio time da je Milutinović bio godinu i po dana u pritvoru, a "ima decu od pet i sedam godina koja su patila za njim".
 
U trenucima kada je pažnja javnosti bila usmerena na dva masovna ubistva u Beogradu i kod Mladenovca, Milutinović je pobegao. Ovaj kriminalac je spornog dana izašao u šetnju, na koju je imao pravo od 12 do 13 časova, i nije se vratio. 
 
Kada je primećeno da nema signala, služba za nadzor je obavestila policiju, koja je mogla samo da potvrdi da je pobegao.
 
Zatim je raspisana poternica i do danas je ostao u bekstvu.
Ovaj begunac ima poduži krivični dosije i pravosudni organi ga imaju u evidenciji od kako ima 18 godina. Povezivan je sa raznim kriminalnim aktivnostima, poput reketiranja, nasilničkog ponašanja i slično.
 
Tokom godina su, koliko je zvanično poznato, na njega pokušana tri atentata.
 
Opozicija je u nekoliko navrata koristila njegovo ime kako bi napala gradsku vlast u Novom Sadu, iznoseći tvrdnje da je povezan sa lokalnim odborom Srpske napredne stranke.
 
Kao dokaz povezanosti neretko je korištena fotografija sa prijema u Gradskoj kući, kada se Milutinović kao čelnik Fudbalskog kluba Kabel rukovao sa tadašnjim gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Razlog prijema FK Kabel u Gradsku kuću je njihov plasman u Prvu ligu Srbije.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 34

  • Pera Ložač

    10.11.2023 21:13
    Predaja nije opcija
    Turio Slobica periku I šetka po gradu
  • pera

    08.11.2023 07:31
    Sudija obrazlozenje
    jel deca i dalje pate bez oca ???
  • Dr mr

    07.11.2023 18:58
    Jel ziv uopste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika