Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora, optuženi menja branioca

Suđenje D. S. (45) iz Novog Sada, optuženom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora Uroša Nikića, odloženo je zbog promene branioca.
Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora, optuženi menja branioca
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs potvrđuju iz Višeg suda u Novom Sadu, D. S. je otkazao punomoć svom dosadašnjem braniocu Momčilu Mitreskom.

Sud mu je potom dodelio branioca po službenoj dužnosti i zakazao novi glavni pretres za 12. januar.
 
D. S. je, inače, na jednom od prethodnih ročišta priznao da je 21. oktobra 2020. godine u Ulici Save Đisalova nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.
Inspektor Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se on i kolega legitimisali i rekli da su policajci. U dosadašnjem postupku saslušani si svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa.
 
Svoj iskaz je dao i veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, koji je zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem uradio kombinovano veštačenje po kojem su Nikićeve povrede, po optužnici, 11 ubodnih rana nožem u predelu nogu, okarakterisane kao teške i opasne po život. Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremene ukazane lekarske pomoći.
 
Pretresi u ovom postupku više puta su ranije odlagani zbog sprečenosti svedoka, bolesti tužioca i sličnih prepreka.
  • svi smo jednaki

    29.11.2023 18:35
    Da li okrivljeni smatra da bi sve bilo u redu da nije izbo policajca, nego nekog običnog građanina?
  • BoeserWolf

    29.11.2023 17:59
    Krivac priznao, a sud resen slucaj nije u stanju da zatvori vec 3 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika