Ukinuta presuda Kontiću za brutalno prebijanje u Jevrejskoj: Tužilaštvo želi veću kaznu

Apelacioni sud je ukinuo presudu Ivanu Kontiću, kojom je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških povreda Miljanu Mandiću.
Ukinuta presuda Kontiću za brutalno prebijanje u Jevrejskoj: Tužilaštvo želi veću kaznu
Foto: 021.rs
Odlukom apelacije, suđenje Kontiću će se ponoviti, kao i suđenje Ognjenu Leđancu i Luki Vukajloviću, koji su oslobođeni optužbi za učešće u istoj tuči.

Viši sud u Novom Sadu je naveo da je Apelacioni sud poništio presudu od 13. aprila ove godine na osnovu žalbe Višeg javnog tužilaštva.

"Protiv prvostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo i branioci okrivljenog Ivana Kontića. Apelacioni sud je nakon održane sednice veća dana 22. novembra 2023. godine doneo rešenje kojim se usvaja žalba VJT, te se ukida presuda i predmet vraća na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmenjenim većem. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", navodi Viši sud.

U saopštenju se takođe ističe da je rešenjem Apelacionog suda produžena mera zabrane napuštanja stana prema okrivljenom Ivanu Kontiću, uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22. februara 2024. godine.
 
Podsećamo da je VJT neposredno nakon presude saopštilo da će se žaliti usled nezadovoljstva donetom odlukom suda.
 
"VJT će podneti žalbu u odnosu na odluku za sve optužene, pre svega u odnosu na optuženog Kontića, u odnosu na kog je sud izvršio izmenu optužnice i našao da je isti izvršio krivično delo teška telesna povreda, a ne krivično delo pokušaj ubistva, za šta ga je teretila javna optužba. Takođe, nasuprot nalaženju prvostepenog suda, ovo tužilaštvo smatra da je izvedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da su optuženi Leđanac i Vukalović izvršili krivična dela za koja su optuženi", saopštilo je tada Tužilaštvo.
Kontić je osuđen povodom tuče koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta u Jevrejskoj ulici, u avgustu 2020. godine. Snimak ove tuče je uznemirio javnost s obzirom na to da se proširio internetom.
 
Kontić je u svojoj završnoj reči naveo da "nije imao nameru da ubije Mandića, niti da se osveti".
  • /

    29.12.2023 09:51
    /
    sta ce tek biti kada se prisajedinimo sa bosnom
  • Nada

    28.12.2023 21:47
    Tuga
    Samo da se vise nikada ovo nikome neponovi.......
  • mns

    28.12.2023 17:05
    e da...
    da mu nije onako krvnički polomi obe ruke, možda bi sve proteklo "kao izbila neka tuča" i to je to, a ovako ... ne znam šta da kažem, nikad mi ne bi palo na pamet da nekom lomim obe ruke kao da je deblja grana preko kolena ili slično...
    a da se zbog ovog slučaja treba seliti iz države, malo je bez veze, jer ovakvih ima mnogo više po belom svetu...
    treba se boriti svaki dan za bolje sutra i protiv ovakvog uma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika