Optuženi za pretnje smrću bivšoj devojci u Novom Sadu ostaje iza rešetaka

Dvadesetogodišnji D. Ž, optužen za šverc oružja, krađu i ugrožavanje sigurnosti, ostaje u pritvoru bar do 6. februara.
Optuženi za pretnje smrću bivšoj devojci u Novom Sadu ostaje iza rešetaka
Foto: 021.rs
Protiv ovog mladića Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu, koja, kako piše Dnevnik, još nije potvrđena.
 
D. Ž. je uhapšen 13. avgusta prošle godine jer je iz jednog stana u centru Novog Sada naoružan upućivao pretnje ubistvom bivšoj devojci.
Ubrzo je lišen slobode i saslušan, a u pritvoru je zbog sumnje da bi mogao da ometa istragu, utiče na svedoke, ponovi delo i/ili pobegne.
 
Nezvanično, on je u porodičnoj kući u Tovariševu najpre ukrao službeni pištolj s mecima, opasač i lisice od oca koji je policijski službenik.
Otac je odmah prijavio slučaj, a D. Ž. se uputio za Novi Sad, gde je pretio smrću bivšoj devojci i tvrdio da će pucati na policiju ukoliko bude uhapšen.
 
Devojka i njena porodica sklonjeni su na bezbedno mesto, a optuženi je ubrzo lociran u jednom stanu u Šafarikovoj, razoružan i uhapšen.
  • The Lalosh

    15.01.2024 09:17
    @Sany
    Znao, ne znao, hteo, ne hteo, i ovaj je ostavio oružje na izvolite. Nakon toga je radio ono što je jedino ispravno - prijavio je slučaj da ne bi bilo još težih posledica.

    Postavlja se pitanje: Zašto policajci koji nisu na dužnosti nose oružje i policijsku opremu kući?
    Verovatno ima onih koji su zbog prirode posla ugroženi i van radnog vremena, ali velika većina nije i ne vidim zašto bi oni nosali oružje sa sobom kada nisu na dužnosti?
  • Sany

    15.01.2024 08:02
    Zna otac
    Ovaj otac zna kakav mu je sin. Svaka čast na brzoj reakciji. A onaj u Duboni svom sinu stavio arsenal na raspolaganje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika