Suđenje za nesreću na Keju u kojoj je stradala devojka: Radiće se dopunsko veštačenje

U nastavku suđenja Temerincu O. K. (30) optuženom za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula dvadesetosmogodišnja Milica Milićević, a njen momak teško povređen, radiće se dopunsko veštačenje.
Suđenje za nesreću na Keju u kojoj je stradala devojka: Radiće se dopunsko veštačenje
Foto: 021.rs

Sudski veštak je na poslednjem ročištu izjavio da nije imao uvid u sve izjave svedoka, pa je sledeći pretres zakazan za 26. mart, prenosi Dnevnik.

Između ostalog, jedan svedok je naveo drugi pravac putanje mopeda stradalih pri uključenju na ulicu s prvenstvom prolaza. 
 
Inače, sudski veštak je juče kazao da je izračunao da je minimalna sudarna brzina iznosila 81 kilometar na sat. Okrivljenom je takođe prilikom alkotestiranja dregerom izmereno 1,77 promila alkohola u organizmu, dok je rezultat vađenja krvi pokazao 2,05 promila.
 
O. K. je izneo svoju odbranu na jednom od prethodnih ročišta pred Višim sudom. On je rekao da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, da mu je "jako teško", ali da se ne oseća odgovornim za nesreću, u kojoj je stradala dvadesetosmogodišnja Milica.
Prema njegovim rečima, te večeri je najpre kod kuće, uz večeru, popio malo pivo, a u lokalu s prijateljem dva dupla viskija, s tim da drugi nije do kraja ispio.
 
On je istakao da nema običaj da vozi kada pije i da je, kada je krenuo kući, odlučio da sedne za volan jer nije bio pijan i stan mu je bio na udaljenosti svega dva kilometra.
 
Svedoci nesreće tvrdili su da se džip brzo kretao i da se nije zaustavljao.
 
Nesreća se dogodila avgusta 2021. godine, kada je optuženi rendž roverom naleteo na skuter kojim je upravljao Miličin momak.
 
mladi par se kretao svojom trakom u pravcu Žeželjevog mosta, kada ih je udario džip.
Tridesetogodišnjak na ročišta dolazi sa slobode jer je prošle godine prihvaćena kaucija u iznosu od nešto više od 126.000 evra. Naime, u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca, kojom se garantuje da okrivljeni do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da će boraviti na adresi koju je dostavio sudu.
 
Takođe, njemu je do pravnosnažnog okončanja postupka oduzet pasoš, kao i vozačka dozvola, a naloženo mu je da se svakog meseca određenog datuma javlja sudu. 
  • Cicko

    27.01.2024 12:19
    Temerin
    Ko je barem malo upoznat sa stanjem u Temerinu veoma mu je dobro poznato ko je dotični, a naročito njegov otac. Sve ostalo već znate ili možete da pretpostavite. Imovinsko stanje pumpe, tehnički pregledi i ko zna šta još.....
  • U

    27.01.2024 06:42
    Temerinu
    Cicko
  • NovoNaselje_NoviSad

    26.01.2024 14:11
    Nedostaje nam
    Milice, andjele nas.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika