Presuda za prostituciju i otmicu u Novom Sadu: Okrivljenima ukupno 16 godina zatvora

Viši sud u Novom Sadu doneo je prvostepenu odluku u slučaju otmice i prostitucije, a za dvoje okrivljenih je naložio ukupno 16 godina zatvora.
Presuda za prostituciju i otmicu u Novom Sadu: Okrivljenima ukupno 16 godina zatvora
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, tridesetsedmogodišnjem M. P. i pedesetdvogodišnjoj B. Ć. iz Bogatića pripisuje se da su pre dve godine počinili otmicu klijenta okrivljene u prostituciji, uz maltretiranje oštećenog i iznuđivanje novca.
 
Prvostepenom presudom suda, M. P. je određena kazna zatvora od deset godina, dok je B. Ć. dobila šest godina.
Osim toga, oni su u obavezi da oštećenom isplate solidarno troškove za odštetu od 660.000 dinara, uz troškove postupka.
 
Noći između 5. i 6. jula 2022. godine oštećeni je bio klijent okrivljene, koja je pružala usluge prostitucije u iznajmljenom stanu na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu. Nakon fizičkog sukoba, M. P. i B. Ć. su zajedno oteli klijenta i iznudili mu automobil i narukvicu, sve u vrednosti od više hiljada evra.
Predsednica veća sudija je u obrazloženju presude kazala da je utvrđeno na više načina, pa i pregledom snimaka kamera, da je počinjeno krivično delo otmice uz pretnju smrću posle fizičkog napada okrivljenog.
 
Dodala je i da je M. P. do sada osuđivan šest puta, pa je to uzeto u otežavajuće okolnosti, dok B. Ć. nije kažnjavana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika