Tužilaštvo u Novom Sadu odlučivaće o prijavi protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić

Više javno tužilaštvo u Beogradu ustupilo je u nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu stranke Zavetnici protiv profesora Dinka Gruhonjića i novinarke Ane Lalić.
Tužilaštvo u Novom Sadu odlučivaće o prijavi protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić
Foto: 021.rs
Zavetnici su prijavu podneli 1. aprila zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje nacionalne, rasne i vrske mržnje i netrpeljivosti".
"Ovakva odluka je doneta imajući u vidu da je u oba slučaja prijavljeno krivično delo izvršeno u inostranstvu, u Dubrovniku, u Republici Hrvatskoj, na festivalu 'Rebedu'.
Zakonikom o krivičnom postupku propisano je da kada je krivično delo izvršeno van teritorije Republike Srbije, nadležan sud na čijem području osumnjičeni imaju prebivalište", saopštilo je VJT.
  • ex chapman

    03.04.2024 13:07
    @NS
    delimicno se slazem sa vama
    1. ne pratim zaista sta taj covek pise - nije moja sfera interesovanja
    2. komentarisem na osnovu onoga sto saznajem iz medija. a tamo kazu da ga napadaju za nesto sto nije rekao i da se krivicna prijava podnosi za nesto sto nije rekao
    3. za to sto kazu da je rekao a on kaze da nije reka - to jesam proverio. zaista nije hvalio nikakvog ustasu vec je sarkasticno odgovorio na uvrede koje su mu pre toga upucivane. verovatno su mu uvrede upucivane zbog toga sto vi kazete da je pisao, a sto ja stvarno ne znam sta je. ako je zaista pisao nesto sto nije u redu molim vas da to podelite sa nama.
  • NS

    02.04.2024 19:47
    tužba
    @ ex chapman
    Zar stvarno mislite da je tužba podneta samo zbog toga što jeste rekao, što i sam priznaje, samo se vadi da se šalio? Pa onavestite se makar malo o svemu što je pisao, pa onda pišite komentar! Čudo jedno kako se komentari olako pišu, i još lakše objavljuju, a da se ne proveri makar nešto od toga protiv čega se diže glas!
  • mns

    02.04.2024 15:29
    e da ...
    tako se to radi!...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika