Nastavak suđenja bivšem načelniku novosadske policije Malešiću: Odbranu iznela dva policajca

Suđenje nekadašnjem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.
Nastavak suđenja bivšem načelniku novosadske policije Malešiću: Odbranu iznela dva policajca
Foto: 021.rs
On se tereti da je organizator kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.
 
Malešić je u februaru na početku suđenja negirao krivicu.
 
Na današnjem ročištu su odbranu iznosila dvojica optuženih policijskih službenika, jedan iz Prijepolja, drugi iz Užica, s obzirom na to je prvookrivljeni Malešić odbranu iznosio na prethodnom ročištu u martu, javlja N1.
Ova dvojica policijskih službenika su optuženi kao deo te organizovane kriminalne grupe, kako se navodi u optužnici Slobodana Malešića. Uz njih trojicu optužena su i dvojica službenika u javnim preduzećima "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije". Oni još nisu izneli svoje odbrane.
 
Danas je jedan od optuženih, policijski službenik iz Prijepolja Ljubomir Stanišić kazao da nisu tačni navodi optužnice, negirajući opet krivicu. On je vrlo kratko negirao krivicu i na samom početku ovog suđenja. Kazao je da nije tačno da je posredovao da se izvršavaju određene nezakonite službene radnje u okviru policijskih nadležnosti koje bi išle u korist privatnom preduzetniku i vlasniku više privrednih društava iz Prijepolja Dženanu Kujoviću, niti da je bilo šta nezakonito naređivao svojim kolegama, posebno kada je reč o jednom slučaju porodičnog nasilja u Prijepolju, u kojem je učestvovao i rođak Kujovića.
I sam Dženan Kujović je bio optužen u okviru ove grupe, ali on je prošle godine sklopio sporazum sa tužilaštvom i osuđen je na novčanu i uslovnu kaznu zatvora.
 
I Slobodan Malešić i ostali su optuženi da su ili ometali neke istražne radnje, ili dojavljivali šta se priprema u policiji i tužilaštvu u odnosu na Kujovića. Zapravo je bio cilj da se zaštiti interes samog Kujovića, njegovih preduzeća, ali i njemu bliskih osoba.
 
Odbranu je iznosio i bivši načelnik odseka za borbu protiv korupcije u Užicu Dragan Kovačević koji je rekao da nije dojavljivao Mališiću išta što ima veze sa Kujovićem. Rekao je i da nikakva korist nije pribavljena Kujoviću njihovim radnjama. Kazao je i da je on dobijao neke naloge da proverava Kujovića od jednog nadređenog iz Beograda.
 
Slobodan Malešić, koji je i bivši pomoćnik direktora za specijalne jedinice policije, u iznošenju svoje odbrane u martu je rekao da je radio časno, pošteno i profesionalno tokom 30 godina karijere, da mu nije jasna optužnica i da je tendenciozno napisana.
On je tada još rekao u svoju odbranu da sumnja da se njegovo hapšenje dogodilo zbog toga što je on, kada je bivši direktor policije Vladimir Rebić penzionisan, viđen kao njegov naslednik. Njegovo ime se provlačilo u medijima, i smatra da je samim tim napisima on postao pretnja nekim interesnim grupama, i da je to jedan od razloga što je uopšte bio uhapšen.
 
Uhapšen je aprila 2022. i optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal na teret mu se stavlja trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja zajedno sa ostalima optuženima, zbog sumnje da je izdavao naloge od jula 2018. do aprila 2022. da se izvrše neke nezakonite radnje koje bi išle u korist Kujoviću.
  • Mile

    09.04.2024 16:44
    Gospoda je u istražnom ili nanogica na tatarskom brdu,Beogradu na vodi…?
  • Милојко

    09.04.2024 14:57
    Ако има два сведока + Оскара и Згубидана онда није крив
  • Jovan

    09.04.2024 14:48
    Kriv si
    Kriv si batice kriv si

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika