Pronađen maloletnik koji je opljačkao Bulevar Books, vraćen u Beograd

Trinaestogodišnjak koji se sumnjiči za veliki broj pljački i prebijanje starijeg meštanina Tovariševa, ponovo je uhvaćen i zbrinut u nadležnu instituciju.
Pronađen maloletnik koji je opljačkao Bulevar Books, vraćen u Beograd
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, maloletnik koji se sumnjiči da je opljačkao i novosadsku knjižaru Bulevar Books, smešten je u jednu od beogradskih ustanova.
Maloletnik je iz ove ustanove pobegao pre nekoliko dana. 
 
U međuvremenu je osumnjičen da je počinio više obijanja i krađi novca iz raznih objekata.
Trinaestogodišnjak za pljačke za koje se tereti, pa i za prebijanje starijeg meštanina Tovariševa, koji je potom preminuo, neće odgovorati, jer nema krivičnu odgovornost. 
 
Maloletni delikvent je, zajedno sa svojim mlađim bratom, više puta bežao iz ustanova koje se bave zaštitom maloletnika. 
  • 313z

    13.04.2024 06:56
    Menjajte zakon
    Podivljali trinaestogodišnjaci.
  • John

    12.04.2024 23:02
    @Zemlja čudesa
    Hoću da kažem da oni svakako nisu imali pred sobom otvoren KZ, pa nasumično izabrali delo iz njega koje će da izvrše. Druge okolnosti su dovele do toga da oni u tim godinama budu iskusni lopovi (ovo napamet, ali sumnjam da im je ovo prvi put...)
    A ono što se (pogrešno) traži je da krivični zakon i sud vaspitavaju decu. To nikad i nigde nije na dobro izašlo. I da ih se pošalje u zatvor, šta bi se time postiglo? Ne bi bili par meseci ili godina na ulici. I to je sve. A svva je prilika da bi se tokom tog vremena dodatno "usavršili" boraveći sa sebi sličnima ili još gorima i onda po izlasku napolje radili ko zna šta...
    S razlogom postoji granica za krivičnu (ne)odgovornost i s razlogom je u ogromnoj većini država postavljena na 14 godina.
  • @Zemlja čudesa

    12.04.2024 19:55
    Nije ni zatvor rešenje, zato što će izaći 50 gori odatle, a to nije dobro za društvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika