Pritvor za maloletnika koji je napao nastavnika u Bačkoj Palanci: Kvalifikovano i krivično delo

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu kvalifikovalo je napad na profesora u Bačkoj Palanci kao krivično delo Napad na službeno lice u vršenju dužnosti.
Pritvor za maloletnika koji je napao nastavnika u Bačkoj Palanci: Kvalifikovano i krivično delo
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, šesnaestogodišnji bivši učenik Tehničke škole "9. maj" je uz krivičnu prijavu 9. maja priveden kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.
 
Sudija je nakon saslušanja, na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, odlučio da se maloletnih stavi u pritvor.
VJT ističe da će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.
 
Podsetimo, bivši učenik Srednje tehničke škole u Bačkoj Palanci je 8. maja napao 65-godišnjeg profesora te škole, zadao udarac u predelu glave i naneo teške telesne povrede.
Izvršni odbor Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke odlučio je da svi članovi tog sindikata u školama na teritoriji Opštine Bačka Palanka danas, 10. maja, obustave rad u znak solidarnosti sa kolegom.
 
Oni će to uraditi u znak solidarnosti sa kolegom Slobodanom Zorićem koji je pretučen na radnom mestu.
 
Sindikat prosvetnih radnika organizuje od 13 časova, na početku Ulice kralja Petra Prvog, u blizini Tehničke škole "9. maj", protesni skup "Dokle više?", takođe kao vid solidarnosti sa Zorićem.
  • Nina

    10.05.2024 13:13
    I treba da bude kažnjen kao i svi ostali koji narušavaju čas...
    Ima adekvatnih mera koliko hoćeš...
    I gospodjo ministarka?
    Vidim da dobro žmurite i Savet i Vi na sve probleme koji se dešavaju u obrazovnom sistemu.Ako niste sposobni (ne sporim diplome,i uspehe u karijeri jer to očito nije merilo pri rešavanju nagomilanih problema),dajte ostavke...
    Niste u stanju i nemate te veštine da zaštitite profesiju,znanje i ostale učenike ....
    Možda ih neko i ima....
  • TsiBB

    10.05.2024 13:03
    Službeno lice???
    Iskreno nemam ništa protiv stroge kazne za ovog maloletnika, ali prosvetari nemaju status službenog lica. Bojim se da ga čak mogu osloboditi zbog pogrešne kvalifikacije krivičnog dela.
    Nisam pravnik, ako može neko neka napiše da li je ovakva kvalifikacija izvodljiva.
  • w/e

    10.05.2024 13:00
    cool
    Od kada su nastavnici sluzbena lica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika