VIDEO: SNP omogućilo onlajn gledanje predstave "Večiti mladoženja"

Snimak predstave "Večiti mladoženja", adaptacije poznatog romana Jakova Ignjatovića u režiji Darijana Mihajlovića i u dramatizaciji Petra Grujičića, biće emitovana od danas, 25. marta, saopštilo je Srpsko narodno pozorište.
VIDEO: SNP omogućilo onlajn gledanje predstave "Večiti mladoženja"
Foto: Screenshot
"Priča o ljudima koji su emigrirali sa ovog prostora, o generacijama gastarbajtera koji pate za dalekim domom, tragaju za sopstvenim identitetom u novom okruženju. To i jeste tema ove građanske tragedije." (D.M.)
 
Zanimljivog je podnaslova "The Legend of Bachelor Shamika Kiric". U osnovi, to je gastarbajterska poema o familiji Kirić koja živi u Teksasu osamdesetih godina - o prvoj generaciji koja je sticala, drugoj koja nasleđuje ali ne nastavlja istim putem i na isti način.
 
U ulogama se pojavljuju: Marko Savić kao Šamika Kirić, večiti mladoženja, Milovan Filipović kao Pera Kirić, Novak Bilbija kao Sofra Kirić, bogati trgovac, Gordana Đurđević Dimić kao Soka Kirić, Sofrina žena, Lena Bogdanović kao Katica Kirić, Dušan Jakišić kao Čamča, Miroslav Fabri kao Polaček, Jovana Stipić kao Lujza Polaček, Aleksandra Pleskonjić Ilić kao Misiz Polaček Krauz, Zoran Bogdanov kao Judžin Polaček, Lidija Stevanović kao Sokolovićka, Milica Grujičić kao Juca Sokolović, Tijana Maksimović kao Krečarka, Mia Simonović kao Anica, Krečarkina kćerka, Mihajlo Pleskonjić kao Nestor Profit, Dragan Kojić kao Kapetan, Pepi i Advokat i Daniel Jovančević kao Mile.
 
Scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime je kreirala Ivana Vasić, kompozitor je gost iz Nemačke Sir Henry, koreograf Ista Stepanov, za scenske borbe je zadužen Dejan Karlečik, a asistent reditelja je Nikola Končarević.
 
Predstava traje dva sata.
 
Snimak će biti postavljen na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a 48 sati. To znači da svi zainteresovani snimak predstave mogu pogledati od danas 25. marta u 14 časova do petka, 27. marta u 14 časova.
 
  • Samo sapun

    25.03.2020 17:52
    smrdina spasava
    A SPC nista!
  • T

    25.03.2020 14:41
    Sjajno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura