Bogat program ovogodišnjeg "Leta na Trgu galerija"

Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i ovog leta će novosadskoj publici ponuditi besplatne kulturno-umetničke programe na otvorenom u skladu manifestacije "Leto na Trgu galerija".
Bogat program ovogodišnjeg "Leta na Trgu galerija"
Foto: Printscreen
Posetioci će u večernjim satima učestvovati u sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske i nacionalne kulturne baštine i značaj njihovog očuvanja, najavljuju u Galeriji Matice srpske.
 
Svakog četvrtka počev od 2. jula do 27. avgusta u 21 sat građane na Trgu galerija očekuju putopisne priče, kviz o umetnosti, koncerti, filmske projekcije i predavanjima. 
 
"Muzejske ustanove na Trgu galerija svojim delovanjem, kolekcijama i najrazličitijim programima oživljavaju Trg i čine ga umetničkim središtem Novog Sada. Manifestacija 'Leto na Trgu galerija' je još jedan način da ukažemo na Trg kao jednu od značajnih kulturnih tačaka po kojoj će Novi Sad biti prepoznatljiv kao Evropska prestonica kulture. Zahvaljujući konceptu same manifestacije, oživljava se prostor Trga kao potencijalnog kulturnog jezgra grada, kao mesta za uživanje i provođenje slobodnog vremena", poručuju organizatori.
 
Manifestacija počinje u četvrtak, 2. jula u 21 sat, kad će biti priređen koktel u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, uz nastup akustičkog ansambla "Klo klo" iz Novog Sada. Njihov repertoar odlikuje žanrovska raznolikost, a u okviru programa, izvešće frankofone teme i muziku blisku tzv. "jazz manouche".
 
Ovogodišnja manifestacija realizuje se u okviru platforme Tvrđava mira, četvrte programske platforme projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture.
 
Realizaciju manifestacije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura