Sedam predstava na Sterijinom pozorju od 26. septembra do 4. oktobra

Dvostruka dobitnica Sterijine nagrade Branka Petrić otvoriće 26. septembra 65. Sterijino pozorje.
Sedam predstava na Sterijinom pozorju od 26. septembra do 4. oktobra
Foto: 021.rs
Na ovom festivalu Petrićeva je debitovala 1962. godine ulogom Porodilje u predstavi "Otkriće" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za uloge u predstavama istog pozorišta Putujuće pozorište Šopalović 1986. i Rođeni u JU 2011. ovenčana je Sterijinim nagradama.
 
Utvrđen je i sastav žirija 65. Sterijinog pozorja. O nagradama će odlučivati Laslo Vegel, književnik (predsednik žirija), dramaturškinja Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač. 
 
U konkurenciji za sterijanska priznanja ove godine je sedam predstava, po dve Bitef teatra ("Lepa Brena prodžekt" i "Kretanje") i Srpskog narodnog pozorišta ("Smederevo 1941." i "Ko je ubio Dženis Džoplin?"), te "Semper idem" Narodnog pozorišta Sombor, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Subotica i "Gustav je kriv za sve" subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji".
 
Predviđeno je da se Sterijino pozorje održi od 26. septembra do 4. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura