Počeo Infant, večeras dve predstave

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, 47. po redu, otvoren je sinoć u Kineskoj četvrti.
Počeo Infant, večeras dve predstave
Foto: KCNS
Festival u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada otvorio je glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja sledećim rečima: "Nismo dugo svirali, pa je trema prisutna, ali imam dovoljno samopouzdanja da vas pozdravim i da kažem da je festival alternativnog teatra INFANT otvoren!" 
 
Ipak, trema nije bila osetna, čemu je posvedočila oduševljena publika đuskanjem, pevanjem i traženjem bisa.
 
 
Nakon ovog nastupa, izvedena je predstava "Ana Frank" Šabačkog pozorišta, prva takmičarska predstava u okviru 47. INFANTA. Predstava govori o potresnim događajima i razmišljanjima jevrejske devojčice stradale u Drugom svetskom ratu, a istovremeno postavlja pitanje šta smo mi kao društvo naučili iz ove potresne priče. 
 
 
Večeras (subota) na programu su "Prostor za revoluciju" Bitef dens kompanije (20 časova) i "Algoritam sna" Teatra Mimart (21:30h).
  • Marko

    05.09.2020 10:43
    Korona party. Izašao sam sinoć sa nastupa Kolje kada sam video koliko se ljudi sabilo jedni na druge i kako prskaju unaokolo čestice druge dovode u opasnost. Masku je nosio tek po neko.
  • Novosadjanin

    05.09.2020 09:30
    Bravo
    Meni ovaj Infant odlican! Svaka cast!
  • Dusan

    05.09.2020 09:28
    Ulazak sinoc -opasnost korona
    Organizatori mogli mnogo vise paznje posvetiti paznji u vezi korone - ulazak sinoc je licio na besplatno deljenje hleba u vreme 90tih. Svi bi da sto pre udju na jedan ulaz , masa sabijena, i lagano...


    Ogroman propust

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura