021.rs saznaje: Boro Drašković prvi laureat nagrade "Hugo Klajn"

Reditelj Boro Drašković prvi je laureat novoustanovljene nagrade za životno delo reditelju koju će ubuduće zajedničkim snagama dodeljivati pet regionalnih festivala, potvrdio je za 021.rs Miki Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.
021.rs saznaje: Boro Drašković prvi laureat nagrade "Hugo Klajn"
Foto: Printscreen
Mariborska "Borštnikova srečanja" ("Borštnikovi susreti"), sarajevski MESS i "Sarajevo Fest - Umjetnost i politika", Budva grad teatar i Sterijino pozorje, odnosno direktori tih festivala, predlagaće ubuduće ljude koji su svojim radom zadužili naše pozorište i kulturu i zaslužili da budu glasno istaknuti u ovom prostoru kao primeri izuzetnosti. 
 
Nagrada "Hugo Klajn", koja nosi ime jednog od najvećih reditelja ovog dela Evrope, Bori Draškoviću će biti uručena u večeri dodele ovogodišnjih Sterijinih nagrada, 4. oktobra. 
 
Saznajemo da je idejni pokretač ove nagrade reditelj Haris Pašović, direktor festivala "Sarajevo Fest - Umjetnost i politika", koji za 021.rs kaže:
 
"Četiri festivala su ustanovila Nagradu "Hugo Klajn" za rediteljsko životno delo. Nagrada nosi ime prema jednom od najvećih reditelja u Jugoistočnoj  Evropi ikad, i piscu knjige "Osnovni problem režije" koja je temeljna rediteljska knjiga.

Nagrada će dodeljivati prema dogovoru festivala, ne mora biti jednom godišnje, a ne mora ni svake godine, nego kad procenimo da je pravi trenutak. Žiri za ovu dodelu čine direktori festivala: Miki Radonjic, Milena Lubarda Marojević, Dino Mustafić, Aleš Novak i ja. Nagrada se dodjeljuje za ukupno rediteljsko stvaralaštvo u višedecenijskoj karijeri."

Naredni dobitnik, dogovoreno je, biće proglašen na Borštnikovim susretima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura