"Muzeji za 10" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog najavila je svoj program u okviru velike muzejske manifestacije "Muzeji za 10".
"Muzeji za 10" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog
Foto: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog
Tema manifastacije za 2020. godinu "Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost" podstiče jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture i naglašava osnovnu društvenu vrednost muzeja – potencijal da stvore značajna iskustva za ljude bez obzira na njihovu etničku pripadnost, pol, socioekonomsku pozadinu, nivo obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i verska uverenja. 
 
Od 9. do 15. novembra ulaz u Spomen-zbirku Pavla Beljanskog biće besplatan. Za potrebe osoba sa invaliditetom na ulazu će biti postavljena prilazna rampa.
 
Ove godine Spomen-zbirka, osim stalne postavke i izložbe Delatnost grupe "Život", u prvi plan stavlja taktilnu postavku za slepe i slabovide Dodirni i oseti, kao i aplikaciju Muzej za sve namenjenu gluvim i nagluvim osobama. 
 
Program iz godine u godinu izaziva izuzetno interesovanje publike, a posebno se obraća pažnja na decu i mlade. Akcenat je pre svega na osmišljanju raznovrsnih edukativnih sadržaja kojima se mladima promoviše umetničko nasleđe. Tako će publika moći da pogleda i postavku kratkih filmova dostupnih uz 10 dela iz kolekcije (Muzej mladih), da prisustvuje stručnim vođenjima i sagleda aktuelnu izložbu Delatnost grupe "Život", uz tumačenja na znakovnom jeziku, u saradnji s Društvom tumača i prevodilaca za znakovni jezik. U prostoru će pored filma Prag i srpski slikari, biti organizovane i projekcije video-izložbe učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput".  
 
U 16. Evropskoj noći muzeja za posetioce svih uzrasta biće pripremljene edukativne i zabavne teme iz umetnosti i kulture. Akcenat te večeri biće na novim izvođenjima predstave "Šest portreta Pavla Beljanskog", u organizaciji Spomen-zbirke i Teatra mladih "Mišolovka" iz Novog Sada, a poslednjeg dana – na grafičkoj radionici namenjenoj deci i mladima. 
 
Na svim događajima publika je u obavezi da nosi maske, a biće obezbeđeni razmak između stolica i dezinfekciona sredstva. U slučaju uvođenja novih preventivnih mera Spomen-zbirka Pavla Beljanskog zadržava pravo promene ili otkazivanja najavljene programske šeme, u skladu s trenutnom situacijom.
 
Koje će se izložbe prikazivati saznajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura