Vikend uz umetnost u Galeriji Matice srpske

Počev od danas, u Galeriji Matice srpske posetioce, osim kustoskih tumačenja Stalne postavke, očekuju i stručna tumačenja izložbe "Matrica. Monologija Danila Vuksanovića", koja će biti otvorena do aprila 2021. godine.
Petak, 22. januar, 19h
 
Vođenje kroz izložbu Matrica. Monologija Danila Vuksanović
Luka Kulić, konzervator 
 
Vođenjem kroz izložbu "Matrica. Monologija Danila Vuksanovića", Luka Kulić, saradnik na njenoj realizaciji, predstaviće osnovno idejno polazište autora Danila Vuksanovića – važnost simbola prošlosti kao modela za stvaranje u aktuelnom umetničkom trenutku. S obzirom na to da je i sama izložba plod višestrukog autorstva, poligon medija instalacije, biće preispitano i pitanje suverenog autorstva u savremenom stvaralaštvu.
 
Subota i nedelja (23. i 24. januar) u 13h i 17h
 
Kustoska tumačenja Stalne postavke Galerije Matice srpske
 
Kustoska tumačenja najreprezentativnijih dela nacionalne umetnosti, koja ilustruju razvoj srpske umetnosti i ukazuju na njen položaj u okvirima evropske kulture, povešće posetioce na putovanje kroz srpsku umetnost od trenutka nastanka prvih ikona majstora zografa u XVIII veku pa sve do modernista XX veka koji su preispitali i doveli u pitanje značenje slike. Uz kustoska vođenja kroz vekove i stvaralaštvo najpoznatijih srpskih umetnika, osetite duh prošlih vremena i saznajte sve ono što do sada niste znali o nacionalnoj umetnosti koja se čuva u kolekciji Galerije Matice srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura