Počeo osmi festival Novi tvrđava teatar

Sinoć je u Vili Stanković u Čortanovcima počeo osmi festival Novi tvrđava teatar.
"Hvala vam što ste sa nama zdušno gradili ovu tvrđavu teatra za ovih osam godina. Hvala vam što smo i večeras zajedno, ovako, na otvorenom, među drvećem i usnulim pticama, jer mi glumci ćemo uskoro kao mušice izleteti na scenu i slobodnim letom slaviti ptičji san, jer će vazdušni prostor najzad biti samo naš. Hvala vam što se s poverenjem prepuštate našem tumbanju stvarnog i nestvarnog, pa s nama nemirno lutate kroz san i nesanicu. Hvala vam što se ne plašite našeg ludila, kao što se ni mi ne plašimo vašeg prekog suda. Mi samo zajedno činimo pozorište", reči su kojim je glumica Emina Salai Elor pozdravila publiku, otvarajući festival.
 
Prve večeri premijerno je izvedena predstava "Život se sa mnom mnogo poigrao", u produkciji samog festivala i u režiji Dina Mustafića.
 
Zasnovana je na istoimenom romanu Davida Grosmana, kao i na filmovima, intervjuima, emisijama i drugim dokumentarnim materijalima, koji se tiču života junakinje Eve Nahir Panić.  
 
Prva repriza biće 8. septembra, na dan zatvaranja festivala.
 
Večeras će festivalska publika moći da vidi predstavu "Ostajem ostati", u samostalnoj produkciji glumaca iz Novog Sada. Predstava se bavi temom domovine i postavlja pitanje da li iz nje treba otići ili, ipak, u njoj ostati.
 
U predstavi igraju Emina S. Elor, Judit Laslo, Bence Salai i Robert Ožvar, a režiju je radila Gabriela Crnković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura