Novinar Radija 021 Zoran Strika nagrađen za izveštavanje o problemima životne sredine

Novinar Radija 021 Zoran Strika dobitnik je nagrade za izveštavanje o problemima iz oblasti životne sredine i održivog razvoja.
Novinar Radija 021 Zoran Strika nagrađen za izveštavanje o problemima životne sredine
Foto: 021.rs

Njemu je dodeljena druga nagrada na konkursu koji je organizovao Regionalni centar za životnu sredinu uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

 Nagrade su dodeljivane u kategoriji tradicionalnih medija, onlajn medija i za istraživačko novinarstvo.

Zoran Strika nagrađen je za tekstove objavljene na portalu 021.rs koji se bave reciklažom, štetom u vojvođanskim šumama, krivolovom, izgradnjom reciklažnog dvorišta, kao i za seriju tekstova o takozvanim "čuvarima kontejnera".
 
On je prilikom dodele nagrada poručio da je zaštita životne sredine oblast u kojoj do izražaja dolazi značaj lokalnih medija, te da je dobro što se to primećuje na ovakvim konkursima.
 
Prvu nagradu u kategoriji onlajn medija dobili su Olivera Milenković i Miško Bilbija iz produkcije Vice Antenna za dokumentarac "Beogradska amazonija - Beljarica".
 
U kategoriji tradicionalnih medija prvu nagradu dobila je Ruža Helać iz "Vojvođanske zelene inicijative" za dokumentarnu emisiju "Opasan otpad na turneji". Drugo mesto pripalo je novinaru RTS-a Predragu Stojkoviću za priču "Bakterije terminatori", dok je treća nagrada otišla u ruke novinarke RTV-a Dragane Ratković za emisiju "Pod staklenim zvonom".
 
Za svoj istraživački rad prvu nagradu na konkursu je dobio Dušan Vojvodić sa televizije T1 iz Zaječara za film "Kap". Druga nagrada je podeljena između Vojvođanskog istraživačkog-analitičkog centra (VOICE) i Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Novinar VOICE-a Dragan Gmizić nagrađen je za priču "Ribokradice i u javnim preduzećima", dok su novinarke CINS-a Milica Stojanović i Dragana Prica nagrađene za istraživanje "Regionalna deponija u Novom Sadu: Rast zagađenja i birokratije".
 
Nagrade je dodelila direktorka Regionalnog centra za životnu sredinu, kancelarije u Srbiji, Ruža Radović koja je istakla da su mediji značajan partner u misiji zaštite životne sredine, a da je cilj ovog konkursa bio da se nagrade, ali i podrže i podstaknu novinari koji su pitanja iz ove oblasti pokrenuli u javnosti na najsadržajniji način i koji na najbolji način doprinose boljoj informisanosti građana u oblasti zaštite životne sredine.
  • Ujvidekaš

    19.12.2017 18:33
    @pitanje
    Kako nisi video čuvare kontejnera? Pa redovno podižu platu. To znači da postoje.
    Čestitam hrabrom momku istraživaču i borcu!
    Čestitam i onima koji su se usudili da dodele nagradu.
  • pitanje

    19.12.2017 13:04
    cestitam momku .... nego gde su ti cuvari kontejnera ? jel moze vas novinar da ih nadje i fotka, ja ih nisam video do sada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.