"Bože, uprosti nam" - čitamo aforizme Ninusa Nestorovića 6. aprila u Radio kafeu

Promocija nove knjige aforizama Ninusa Nestorovića pod nazivom "Bože, uprosti nam" održaće se u ponedeljak 6. aprila u Radio kafeu s početkom u 20h.
"Bože, uprosti nam" - čitamo aforizme Ninusa Nestorovića 6. aprila u Radio kafeu
Foto: 021.rs

Na 208 strana, sa oko 800 aforizama Nestorović sa malo reči, a sa puno stila, kreacije, domišljatosti, razigranosti i hrabrosti predstavlja svet u kom živimo.

Predgovor i pogovor za ovu knjigu napisali su profesor Ratko Božović i rok kritičar, novinar i pisac Petar Peca Popović, koji će ujedno učestvovati na novosadskoj promociji.

"Sve što Ninus radi samo je kap druge boje u okeanu našeg poraza. Ali okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Ta kap svetli! Tamo gde se svaka vrsta vlasti odlikuje obesnošću i bajnom egzistencijom, od velike je korisi čitati vlasnika "zaoštrenog pera". Kao vid neslaganja i nemirenja sa terorom tako uspostavljene stvarnosti", kaže u predgovoru knjige rok kritičar, novinar i pisac Petar Peca Popović.

A u pogovoru, profesor Ratko Božović navodi: "Predrasude, laži, manipulacije i mistifikacije postaju predmet žustre ironične opservacije u satiričnom aforizmu Ninusa Nestorovića. Tu su se našli novi prilozi za glosarijum našeg propadanja. Kod aforističara satiričnog smera kakav je Nestorovićev nema ni laganja, ni prenemaganja, ni sentimentalnosti. On govori u svoje ime, ali i u ime onih koji nisu u prilici da se usprotive prokletstvu poništavanja vrednosti ljudskog dostojanstva".

Na novosadskoj promociji će o knjizi govoriti autor, Petar Popović, Ratko Božović i Zoran Kolundžija, čiji je "Prometej" izdao knjigu "Bože, uprosti nam".

Aforizme će kazivati Lazo Bakmaz, Sava Savić, Goran Podlipec, Blažo Popović, Ljubenko Zvizdić, Aleksandar Filipović, Mihajlo Nestorović i Goran Maravić, dok će umuzičkom delu programa nastupiti Miša Blizanac, Vanja Lakobrija i Petar Alvirović.

Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan.

Iz knjige "Bože, uprosti nam":

Čim je primetio da se narod zaljubio u njega, vođa ga je odmah odveo u mrak...  

Prošlost u Srbiji uvek ide ispred svog vremena.

Ovde su samo psihijatrijski slučajevi ostvarene ličnosti. Što umisle, to i budu!  

Nama je bolje da otvorimo Pandorinu kutiju, nego glasačku. Manje zlo se u njoj krije.  

Za rat je potrebno dvoje. Mi i još jedan.  

Gdegod da se pojavi, predsednika uvek neko dočeka. U Boru Čačani, u Čačku Kruševljani, u Novom Sadu Užičani, u Užicu Nišlije...

Bez pomoći države, sve u Srbiji bi brzo propalo. Čak i kriminal.

Balkansku sirotinju je teško razlikovati. Tek kad joj u ratu navučeš uniforme, zna se čija je čija!

Neke iznenađuje to što ovde mrtvi i dalje glasaju. Mene mnogo više čude živi.

  • Ninus Nestorović

    06.04.2020 11:53
    OTKAZANA PROMOCIJA KNJIGE
    Promocija knjige "Bože, uprosti nam" je otkazana zbog Korona virusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".